Thorning: Vi har ikke (bort)forklaret vores løgne godt nok

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) erkender for første gang, at regeringen er kommet dårligt fra start

Lars Jensen,

29/11/2011

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) erkender for første gang, at regeringen er kommet dårligt fra start. Og Helle Thorning-Schmidt påtager sig en del af skylden for de dårlige meningsmålinger.

- Jeg synes nu ikke, at vi står så dårligt i meningsmålingerne. Men vi har haft en diskussion om, hvad der blev sagt før valget - og hvad der blev gjort efter, siger statsministeren.

- På et tidspunkt, er man er nødt til at indgå kompromisser. Det kunne vi have forklaret bedre, siger Helle Thorning-Schmidt, som dermed underkender danskernes evne til at fatte, at der skal 90 mandater til at vedtage en lov.

Måske skulle Helle og hendes hær af spin-doktorer koncentrere sig om at finde en forklaring på hvordan billigere offentlig transport bliver til dyrere offentlig transport, og hvordan en sikring af akut-funktionen i Svendborg bliver til ingen akut-funktion i Svendborg. Altså hvordan man - når regeringsmagten er sikret - kan gå den stik modsatte vej, i forhold til den kurs man udstak under den årelange valgkamp.

Og glem nu ikke, at både de radikale og Enhedslisten tavst støttede alle SSF'ernes gyldne valgløfter. Disse to partier har ikke på noget tidspunkt undsagt SSF's løfter, eller påpeget at det måtte blive et spørgsmål om prioritering, når kasseeftersynet var klaret. I valgkampens hede var der råd til alt!

Nu sidder vælgerne og er skuffede, vrede og bitre. For med Thornings magtliderlighed in mente, kan der være lang tid til vælgerkorpset får lejlighed til at straffe de rødes hykleri, løgne og løftebrud. Imens vokser politikerleden, og flere virksomheder udflager i takt med de massive stigninger i skatter og afgifter. Snart vil vi alle få tilsendt en saks fra staten, så vi kan begynde at klippe hinanden.