Thorning truer med EU-veto

Helle Thorning truer nu med at nedlægge veto mod EU´s budget hvis Danmark ikke får den rabat på kr

Christian Melgaard,

25/10/2012

Helle Thorning truer nu med at nedlægge veto mod EU´s budget hvis Danmark ikke får den rabat på kr. 1 milliard som hele tiden har været målsætnningen.

Regeringen har indregnet den krævede rabat i finansieringen af skattereformen, og som følge heraf vil regeringens skattereform, der blev indgået med Venstre og De Konservative, ikke hænge sammen, hvis Danmark ikke får rabatten.

Dermed kommer Helle THorning også sin finansminister til undsætning, for da han tidligere på året blev stillet overfor spørgsmålet om hvordan han kune være så sikker på at få rabatten, så svarede han kort og "godt": "Stol på mig".

Det er da også kun rimeligt, at Danmark får en rabat og dermed gør lidt op med rollen som "klassens absolut pæneste dreng". Danmark er nummer et når det gælder om at rette ind efter EU´s mange vedtagelser og direktiver og Danmark har hidtil pligtskylding betalt regningen - på trods af at mange andre lande efterhånden har fået betydelige rabatter blot ved at slå i bordet.

V og K er "bekymrede" for at det kan skade Danmarks position, men det er ren teatertorden som ikke kan tages seriøst. Begge partier - repræsenteret af henholdsvis Claus Hjort og Barfoed - har tidligere givet udtryk for præcist samme holdning, så "bekymringen" kan kun tages som udtryk for drilleri.