Thorning: Ingen indflydelse til DF

- i stedet er det de Radikale, som skal være parlamentarisk grundlag for Socialdemokraternes udlændinge- og skattepolitik

Slettet Bruger,

25/09/2009

- i stedet er det de Radikale, som skal være parlamentarisk grundlag for Socialdemokraternes udlændinge- og skattepolitik. For en måned siden skulle de Radikale ifølge Thorning ingen indflydelse have overhovedet.

For en lille måned siden slog Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, fast, at de Radikale ikke vil få indflydelse på den fælles skatte- og udlændingepolitik, som Socialdemokraterne og SF har fremlagt, hvis hun kan danne regering efter et valg. Nu siger hun til Politiken, at heller ikke Dansk Folkeparti vil få indflydelse - men at hun forventer, at de Radikale vil fungere som støtteparti for hendes politik.

"På de store områder som skat, udlændinge og økonomisk politik, er det det parlamentariske grundlag - de Radikale og Enhedslisten - som skal være støttepartier," siger Thorning-Schmidt til Politiken.

Så I vil ikke kunne lave aftaler alene med Dansk Folkeparti uden om de Radikale på nogen politikområder? spørger avisen.
"Nej, det vil vi ikke kunne."

Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard forstår ikke en brik af Helle Thorning-Schmidts strategi.

"For nogle uger siden ville de slet ikke have noget med de Radikale at gøre. Det er meget svært at se nogen linje i det," siger Pia Kjærsgaard til Politiken.

[email protected]

Kilde: