Thorning holder LO-formand hen om storforhandling - endnu et løftebrud!?

Det er ved at være trivielt at nævne endnu et løftebrud, men det skal for god ordens skyld gøres: Da Helle Thorning før folketingsvalget blev bedt...

Christian Melgaard,

01/11/2011

Det er ved at være trivielt at nævne endnu et løftebrud, men det skal for god ordens skyld gøres:

Da Helle Thorning før folketingsvalget blev bedt af Politiken om at redegøre for, hvad der var det absolut vigtigste for hende, og som derfor skulle gennemføres i løbet af de første 100 dage, var  "trepartsforhandlingerne" noget af det første der blev nævnt. Forhandlingerne skulle startes op indenfor de første 60 dage efter valget - umiddelbart efter ar regeringsforhandlingerne var på plads.

Læs selv Helle Thornings udtalelser i Politiken: http://politiken.dk/politik/ECE1388486/her-er-thornings-foerste-100-dage-i-statsministeriet/

Som så ofte før gælder der imidlertid noget andet efter valget end før, og nu skal trepartsforhandlingerne ikke gennemføres før efter forårets overenskomstforhandlinger. I september var Helle Thorning ellers sikker på at trepartsforhandlingerne kunne færdiggøres i god tid inden overenskomstforhandlingerne.

Forklaringen på den ko-vendigt kan ikke være den/de traditionelle, for hun behøver ikke 90 mandater for at invitere til de varslede forhandlinger, og disse kan også gennemføres på trods af underskuddet på de offentlige finanser. Dermed sker der endeligt noget nyt i Dansk politik - der må nu komme en tredje forklaringsmodel på banen. Vi venter i spænding - og undren.