Thorning haler ikke ind på oppositionen

Magnus Heunicke fra Socialdemokraterne udtaler til Politiken, at danskerne godt kan se, at statsministeren har ret og »at vores vej ud af krisen er...

Erik L,

07/01/2013

Magnus Heunicke fra Socialdemokraterne udtaler til Politiken, at danskerne godt kan se, at statsministeren har ret og »at vores vej ud af krisen er den rigtige i forhold til den blå blok«. Udtalelsen kommer efter en meningsmåling foretaget af Voxmeter for Ritzau har vist, at Socialdemokraterne går frem med to procentpoint ift. sidste meningsmåling fra Voxmeter.

Nu kommer det sjove (læs: tragikomiske) – citeret fra artiklen omhandlende Socialdemokraternes fremgang: »Bevægelserne ligger dog inden for målingens usikkerhed, som kan være op til 2,9 procentpoint for de største partier.«. Altså med andre ord: Der er ikke belæg for at sige, at Socialdemokraterne haler ind på oppositionen. Og der er slet ikke belæg for at sige, at meningsmålingen er udtryk for, at danskerne er enige i den vej Socialdemokraterne har valgt.

Det giver ingen mening at lave en artikel under overskriften »Thorning haler ind på oppositionen i ny meningsmåling«, når der ikke er belæg for det. Det er en smuk fortælling Ritzau-journalisten opstiller, men den ville nu være lidt pænere, hvis den passede.