Thor Möger forsøger at tale væksten til Danmark

LEDER: Det er "attraktivt at være i Danmark som virksomhed", lyder det nu fra landets folkesocialistiske skatteminister, Thor Möger Pedersen

Ole Birk Olesen,

23/11/2011

LEDER: Det er "attraktivt at være i Danmark som virksomhed", lyder det nu fra landets folkesocialistiske skatteminister, Thor Möger Pedersen. Han skylder imidlertid at fortælle, hvorfor Danmark så forventes at få den 4. laveste økonomiske vækst af alle 32 OECD-lande frem til år 2026.

For der er jo helt åbenlyst noget, der ikke stemmer her.

Lande, der har et attraktivt erhvervsklima, tiltrækker såvel indenlandske som udenlandske investeringer til ny produktion, og ny produktion er lig vækst. Når Danmark forudses at have rekordlave vækstrater i mange år fremover, så skyldes det omvendt, at der ikke investeres i megen ny produktion, og forklaringen er naturligvis den, at det ikke er attraktivt her hos os.

Danmark bliver ikke rigere ved, at skatteminister Thor Möger Pedersen forsøger at bilde danskerne en historie om, at de lever i en nation, som virksomheder kappes om at slå sig ned i, på ærmet. Danmark bliver kun rigere, hvis regeringen faktisk gennemfører reformer, som øger lysten til at arbejde og investere her til lands.

Løsningen er indlysende: Skatten på arbejde skal ned, skatten på virksomheder skal ned, og det skal for alle kunne betale sig at arbejde.

Kilde: