Tendentiøs journalistik fortsætter ...

I gårdsdagens TV kunne man opleve en diskussion mellem LA´s Anders Samuelsen og Lars Andersen fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, og debatten afsl...

Christian Melgaard,

03/09/2011

I gårdsdagens TV kunne man opleve en diskussion mellem LA´s Anders Samuelsen og Lars Andersen fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, og debatten afslørede igen det uhørt lave journalistiske niveau, der lægges for dagen.

Temaet var LA´s økonomiske 2020-plan, som er gennemregnet af DREAM, og som bl.a. lover op til kr. 45.000 mere i rådighedbeløb til en typisk LO-famillie og mere end 200.000 nye arbejdspladser.

Overfor dette stod Lars Andersen som postulerede 4 udvalgte (og ikke nærmere forklarede) talstørrelser, som han lagde sammen og konkluderede, at der ikke var kr. 45.000 til LO-famillien men snarere kr. 3.400.

Argumentationen er snublende nær et niveau der er helt "Holbergsk" i stil med "en sten kan ikke flyve - morlil kan ikke flyve - ergo er morlil en sten".

Anders Samuelsen gjorde sagligt (næsten for sagligt!) rede for at økonomiske modelberegninger naturligvis er "alt andet lige" beregninger, og at udfaldet derfor kan blive et andet - hvilket i.ø. betyder at det kan blive både bedre og dårligere.

Og så kom dagens replik fra TV-værten, som tørt konstaterede, at nu måtte Lars Andersens 4 tal jo "stå til troende", og derfor var det så op til Anders Samuelsen at forklare hvori forskellen til LA´s resultater bestod. 

Mage til tendentiøst vrøvl skal man lede længe efter! Hvad er det der gør at Lars Andersens tal skal stå til troende bortset fra TV-værtens sympatier? Anders Samuelsen gjorde opmærksom på, at Lars Andersen også har en mission med sine tal, og disse tal stod helt alene som løsrevne udsagn fra en enkeltperson med et klart politisk sigte.

Man kunne med mindst lige så stor ret hævde, at LA´s tal, der er resultatet af et uafhængigt analyseinstituts beregninger, er dem der må stå til troende.

For at kvalificere den debat har LA foreslået, at DREAM gennemregner alle de økonomiske planer der er lagt frem. Derved ville man få et ensartet sammenligningsgrundlag, men indtil videre har vist ingen af de øvrige partier taget imod denne udfordring. Hvorfor mon?

Kilde: