TED talk (video): Dan Dennett om ideer som inficerer vores hjerner som parasitter

Filosoffen og videnskabsmanden Dan Dennett fortæller i denne "TED Talk" en tankevækkende historie om, hvordan man kan anskue ideer som spreder sig ...

Ikke angivet Ikke angivet,

14/01/2010

Filosoffen og videnskabsmanden Dan Dennett fortæller i denne "TED Talk" en tankevækkende historie om, hvordan man kan anskue ideer som spreder sig fra hjerne til hjerne som form for immaterielle parasitter som tager magten over os og får os til at handle mod vores egne interesser.

Dan Dennett indleder med at fortælle om en parasit som inficerer hjernen på myrer og får dem til at kravle op i toppen af græsstrå og falder de ned prøver de igen og igen. De gør det fordi parasitten skal ind i maven på får eller køer for at fortsætte sin livscyklus. Han trækker derefter linjen til ideer som inficerer vores hjerner og får os til at handle mod vores umiddelbare egeninteresser og krydrer det med at hævde, at hemmeligheden bag lykke er, at finde noget der er større end os selv at gå op i.

Se hele det 15 minutter korte foredrag i linket. Udskrift af foredraget findes her http://blog.ted.com/2007/07/dan_dennett_on_2.php .