Tak til Seier og Samuelsen

Som det er de fleste bekendt, er Saxo bank anmeldt til bagmands politiet af finanstilsynet

Thomas Frederiksen,

25/07/2010

Som det er de fleste bekendt, er Saxo bank anmeldt til bagmands politiet af finanstilsynet. Der foreligger altså ingen dom, men det lader man sig ikke stoppe af, hverken på venstrefløjen eller hos de Konservative.

At venstrefløjen med Ida Auken i spidsen, med det samme forsøger at appellere til et af de værste Karaktertræk et menneske kan have, nemlig misundelsen, er i sig selv ikke overraskende. Som sædvanlig er det svært at forstå, at de politikkere der leger julemand pr. stedfortræder, ikke har respekt for dem der laver de gaver, som de glædeligt deler ud af, men overraskende er det ikke.

Mere overaskende er de Konservatives udmelding, om at partiet ikke længere vil modtage støtte fra Saxo Bank. Det mest overaskende i den udmelding var vel, at de Konservative på nuværende tidspunkt overhovedet modtager støtte fra Saxo Bank. Mest fordi ikke engang Liberal Alliance modtager støtte fra Saxo Bank, men fra Lars Seier personligt. Ole Birk Olesen har da også dokumenteret at partiet ikke modtager støtte hverken fra Saxo Bank, eller fra personerne bag banken. Det lille regeringsparti har altså givet sig selv, en gratis ridetur på ryggen af den høje moralske hest.

Pressen og især en kommentator, har været en del af dette forsøg på et justitsmord. Niels Krause-Kjær hedder han, og han benytter lejligheden til at slå to fluer med et smæk. Han langer ikke alene ud efter Saxo Bank, men også efter Liberal Alliance, som han tidligere har dømt ude. Han taler om LA, som var partiet en politisk fraktion af Saxo Bank, hvilket i sig selv er vanvittigt. Men selvfølgelig er det belejligt for NKK, at benytte lejligheden til at sætte lighedstegn mellem Saxo Bank og LA, i en tid hvor der er røre omkring Banken. På den måde kan NKK forsøge at få sin gamle forudsigelse om LAs død, til at gå i opfyldelse. Det vil dog ikke lykkes for ham, og det af den simple grund at læserne (læs vælgerne) hurtigt vil gennemskue hans motiv.

LA har valgt ikke at bryde med Saxo Bank, hvilket jeg egentlig heller ikke forventede. Siden der kom styr på partiet, har Anders, Simon, og Villum insisteret på at tale politik, og heller ikke denne gang faldt de for fristelsen, til at følge et umiddelbart populistisk standpunkt, som eksempelvis de Konservative valgte at gøre. Lars Seier har om nogen stået last og brast med LA, også da meningsmålingerne sagde 0,0. Derfor bør LA også nu bakke op om Lars Seier, og for den sags skyld alle andre som er anklaget, men ikke dømt. Politikkere er nu engang ikke den dømmende magt, det bør de lade domstolene om, hvilket egentlig bare er hvad LA gør i denne sag. Så kan vi lade de Konservative om at sige nej til en støtte de ikke får, og Ida Auken om at "holde med Saxo Bank i Frankrig, og bagmands politiet i Danmark".

Lars Seier har valgt at flytte til Schweiz, hvilket han iøvrigt annoncerede inden anmeldelsen til Bagmands politiet, og derfor er det faktuelt forkert når Ekstra Bladet betegner det som en flugt. Saxo Bank som virksomhed, og Lars Seier, Kim Fournais, samt deres ansatte har betalt rigtigt mange penge i skat til den danske stat. Uanset udfaldet af sagen, så er det et faktum som ikke kan bestrides. Alligevel skal Lars Seier finde sig i at blive kaldt asocial, på diverse debatforums, fordi han nu vælger at leve et andet sted, hvor skatten ganske rigtigt er lavere, men han fastholder altså at drive en international virksomhed i Danmark, landet med verdens højeste skattetryk. En virksomhed der ikke behøves at ligge i Danmark, men imod alle odds, har de valgt at gøre det alligevel. Derfor er Lars Seier alt andet end asocial.

I den forbindelse er tak kun et fattigt ord, men alligevel på sin plads. Tak til Lars Seier for de store bidrag til den danske stat, og tak for din støtte til LA.

Tak til Anders Samuelsen og Simon Emil, fordi i ikke lod Ekstra Bladets ,Venstrefløjens, og de Konservatives selvbestaltede domstol blive den afgørende. Tak fordi i ikke fulgte den populistiske bølge.

Kilde: