Tænketank: Privatskoler får mere offentlig støtte end folkeskolerne - Politiken.dk

En artikel i Polimikken baseret på "centrum-venstre tænketanken" CEVEA (der blandt vennerne hos P1 selv præsenterer sig som venstreorienteret), der...

Ikke angivet Ikke angivet,

04/01/2013

En artikel i Polimikken baseret på "centrum-venstre tænketanken" CEVEA (der blandt vennerne hos P1 selv præsenterer sig som venstreorienteret), der lægger op til hetz mod privatskolerne, der påstås at være begunstiget i forhold til folkeskolerne. 

Læser man artiklen ser man, at privatskolerne får 72% af hvad folkeskolerne får. CEVEA har så fundet ud af, at nogle kommuner vælger at bruge rigtig mange penge på "socialt belastede" skoler, hvilket betyder, at de velfungerende kommunale skoler ikke får så mange penge. Herefter sammenligner CEVEA de kommunalt udsultede velfungerende skoler med velfungerende privatskoler, og - surprice - privatskolerne får så mere end 72% af de velfungerede kommuneskoler (men logisk set langt mindre end 72% af hvad de socialt belastede skoler modtager). 

Det får CEVEA og Polimikken så til, at privatskolerne får mere offentlig støtte end kommuneskolerne. CEVEA og Polimikken, når de er bedst. 

Men Mette Frederiksens og Helle Thornings børn er vel også snart færdige med skolen, og så kan regeringen vel gå i gang med også at udsulte de private skoler ....