Ét fjernsyn, to licenser

Slettet Bruger,

21/09/2007

De to kusiner, Sara Bengtson og Karen Thingstrup, bor sammen i en lejlighed på Nørrebro i København, hvor de ser på det samme lille fjernsyn. Derfor undrede Karen siger over, at de fik en regning på to gange licens fra Danmarks Radio. Hun ringede ind til licenskontoret, hvor man var mere interesseret i, hvad hun og hendes veninde foretog sig, når fjernsynet var slukket.

"Først troede jeg, det var en fejl og ringede ind. Men så blev jeg spurgt, om vi var kærester, og det blev jeg vred over, for det var virkelig grænseoverskridende. Det kommer da ikke dem ved, det er da dyneløfteri," siger Karen til gratisavisen 24timer.

Hos DR afviser man anklagen om dyneløfteri og fastholder, at man bare følger reglerne.

Holder sig væk, når fjernsynet tændes
"Jeg tror godt folk selv ved, hvornår de er kærester. Det kan de ikke blive forskrækkede over, at vi spørger til. Det er jo kun til fordel for dem selv, hvis de er et par og skal betale mindre," siger Rikke Sloth, der er kontorchef i DR Licens- og Programservice.

Karen og Sara har nu sendt en mail til DR Licens for at få deres boligarrangement godkendt som et ægteskabslignende forhold, og dermed slippe for at betale halvdelen af den 4.300 kr. store licensregning. Og hvis DR ikke accepterer venindernes fortolkning af et ægteskabslignende forhold, har Karen tænkt sig at blive væk fra stuen, når Sara tænder for fjernsynet.

"Men det kan da ikke være rigtigt. Hvis folk tillader sig at leve sammen på andre måder end lige mand og kone, så skal de sat'me betale."

[email protected]

Kilde: