Systemet gjorde mig liberal

Jeg kan slå Helle Thorning Smith i følelsesladet baggrund

Rikke Jakobsen,

13/09/2011

Jeg kan slå Helle Thorning Smith i følelsesladet baggrund. Hun er datter af en enlig Ishøjmor, mens jeg er enlig mor, har boet i en 2-vær uden bad og levet af dimittendssats.

Den indledning er altid et wake up call i paneldebatter.

Jeg er medlem af Liberal Alliance netop på grund af min baggrund og det netværk, jeg har oplevet i min yngre år, som enlig mor.

Hver gang SSF og Ø med automatpilot siger: 'Vi skal ind i en ny tid med fællesskab', siger jeg: 'Min erfaring viser, at de frivillige netværk og fællesskaber, uden staten som barnepige, har hjulpet mit netværk'.

Når SSF og Ø råber op om at folk dør på grund af deres arbejde og derfor skal have lov til at trække sig tilbage på efterløn, siger jeg: Hvorfor har disse mennesker ikke overvejet og taget beslutningen om at skifte job midt i livet.

 Det er ikke flere penge der mangler til at realisere et jobskifte gennem eksempel uddannelse. Det er udsigten til at kunne få et godt job efter endt uddannelse og trygheden ved et godt netværk. Den udsigt gør, at man godt kan gå ned i levestandard i en periode.

Jeg har selv gjort det og flere i mit tidligere netværk har gjort det. Selv de, som har haft nedslående baggrunde.

JEG har oplevet det. Jeg har passet og fulgt en enlig fars datter i børnehave igennem et halvt år, så han kunne komme i skole og tage en ny uddannelse. Jeg har oplevet en enlig mor (enke) tage VUC 9 kl., HF og universitetsudd., med endog meget høje karakterer, til trods for en baggrund med alkoholiserede forældre. De har gennemført deres forehavende med determination og støtte fra deres netværk - primært bestående af beboernetværk.

For mig er statens indblanding i det jeg foretager mig så frastødende og destruktivt for selvværdet, at jeg advarer andre om at lade sig forblænde og blive omfavnet. De skrøbelige sjæle – eks. nogle enlige mødre - der bliver indlemmet, bliver frustreret og forvirret over de mange formanende ord, at de til sidst ikke er i stand til at træffe  beslutninger selv. JEG har oplevet det.

Jeg, Kisser Fransciska Lenhnart samt Vibeke Hellmann fortæller vores historier midt i valgkampen for at hamre et syvtommersøm igennem mediemyten om Liberal Alliance. De seneste indmeldelser i Liberal Alliance i Storkreds Sjælland viser, at for hver mand der melder sig ind, er der 2 kvinder. Dog har jeg ikke indsigt i deres baggrunde.

Til slut kan jeg tilføje, at hvis det skulle falde således, at jeg blev valgt ind i Folketinget vil min opgave naturligvis blive minerydder i 'systemet'. Se iøvrigt http://lehnert.nu/Blog---Kisser-Franciska-Lehnert 

Kilde: