Sydbank: USA gambler med verdensøkonomien

"De nye skattelettelser i USA gambler med hele verdensøkonomien

Asger Jon,

08/12/2010

"De nye skattelettelser i USA gambler med hele verdensøkonomien. Går det godt, kan skattelettelserne bidrage til et stærkere opsving i USA, som kan hjælpe verdensøkonomien ud af krisen. Går det galt, kan en afgrundsdyb finansiel og økonomisk krise vente forude. Vi må alle håbe det bedste...," skriver Jacob Graven i en kommentar onsdag.

"Selv for USA er der grænser for den offentlige gældsætning. Flere internationale ratingbureauer har da også givet udtryk for skepsis i forhold til de nye skattelettelser i USA, hvis de ikke følges op af en troværdig langsigtet plan for nedbringelse af underskuddet," fortsætter Jacob Graven.

Det er ikke skattelettelserne, der er problemet, det er det ENORME offentlige forbrug. Obamas såkaldte fastfrysning af offentlige udgifter gældte nemlig ikke poster i budgettet som militær og Social Security. De ekskluderede poster udgør 85 % af budgettet. Manden har ingen tøj på, og selv hans venstreorientere base er trætte af ham, se bare den progressive Cenk Uygur her: