Sverige: Totalitære tendenser og nethad

Sveriges medie- og meningselite kæmper en brav kamp mod nethadet

Claus Andersen,

16/01/2013

Sveriges medie- og meningselite kæmper en brav kamp mod nethadet. Nu kræver et medlem af eliten, journalist på borgerlige SvD, at der indføres nultolerance og at det hemmelige politi får midler til at kvæle nethadet. Argumentationen er, at nethad i det små i sidste ende fører til breivik-kloner.

Det är omöjligt att säga vem av hatarna som kommer att flippa och bli nästa Breivik. Det går däremot att hindra kulturen som skapar dem.

I USA bidrog troligen Broken windows policy till att vända den brottsvåg som höll på att förstöra amerikanska storstäder. Genom att direkt markera mot småbrott, som vandalism, minskade även den grova brottsligheten. Problemet är att svensk polis och åklagare inte genomdriver de lagar som finns, och Säpo verkar inte bry sig. Inför nolltolerans mot hot.

Nethaderne er omvandrende bomber og man behøver ikke sætte sig ind i årsagerne for deres had - som man fx bør i tilfælde med venstreekstrem eller islamistisk terrorisme. Nej, de hader for at hade og fordi de er onde, og det skaber en kultur af had. Sveriges hemmelige politi er desværre ikke gearede til at bekæmpe net-hadet, men det skal der laves om på ellers bliver der blodbad. Derfor skal det hemmelige politi have mulighed for:

Spåra, infiltrera och lagför dem.

Altså: spore, infiltrere og sagsøge dem. Nethadet begynder i det små (jf. Broken Window), og det kan være en kritisk holdning til en svensk journalist eller en sætning der udtrykker bekymring om Sveriges situation af i dag og udviklingen i fremtiden. Sætter man derfor tidligt ind her, så stopper man en potentiel breivik-klon.


Journalisten hedder Ola Wong, SvD's kina-medarbejder (!), og han har tidligere skrevet kritisk om det benhårde kinesiske diktatur, der ikke tillader frihedsrettigheder som ytringsfrihed.