Sverige er selvforsynende med cannabis

Det har forbigået den danske presse at det svenske Rikskriminalpolisen vurderer at Sverige er blevet selvforsynende med cannabis (Sydsvenskan, 12

Ino Overgaard Olsen,

16/11/2012

Det har forbigået den danske presse at det svenske Rikskriminalpolisen vurderer at Sverige er blevet selvforsynende med cannabis (Sydsvenskan, 12. november 2012 s. 8, ikke online).

Fornylig, 24. september, blev der godt nok beslaglagt 400 kg cannabis i Helsingborg i en hollandsk lastbil, men alligevel mener polisen og tullen at der dyrkes mere end til eget forbrug rundt om i de ensomt beliggende huse og gårde. Især i Skåne. Men dyrkningen sker såmænd også i kældre og lejligheder. Hvad der begyndte som dyrkning i stor skala omkring år 2000, er nu blevet til mindre dyrkninger til primært eget forbrug, og overskuddet sælges videre til professionelle. Frøene købes i udlandet.

For god ordens skyld, synes jeg ikke man skal begynde at ryge stadset, risikoen for en psykose er for stor, men går man med en lille gartner i maven så sørg for at inddæmme lugten med god ventilation og tætning af lokaler, så naboerne ikke mærker noget! Serviceoplysninger fra samme artikel.

Kilde: