Sundhedsforsikringer er allemandseje - Indland

2 mio danskere har en privat sundhedsforsikring ved siden af den offentlige sundhedssikring

Uffe Merrild,

05/07/2015

2 mio danskere har en privat sundhedsforsikring ved siden af den offentlige sundhedssikring.

Det er naturligvis et problem, for hvem er det der ikke har sådan en sundhedsforsikring? De offentligt ansatte, naturligvis.

Bent Greve, RUC, udtaler følgende herom:

»Det øger uligheden i adgangen til sundhed og skaber en skillelinje mellem ansatte i den offentlige og private sektor. Det er ikke et problem i den forstand, at folk uden sundhedsforsikring ikke kan blive behandlet på offentlige hospitaler, men de forsikrede kan få bistand til nogle ydelser, som andre ikke kan,« siger han.

Hvorfor skulle man have en privat sundhedsforsikring hvis det offentlige bare var perfekt, one-size-fits-all til en fabelagtig pris, som kan klaske ethvert privat tilbud?

Hvem betaler for sundhedsforsikringen? Det gør sikrede selv. Bent Greve kunne lige så vel argumentere for en ulighed i at nogle biler har kasko og andre kun har ansvarsforsikring. Argumentet er fjollet.

Vi har netop vores private sundhedsforsikringer fordi vi ikke gider vente på de offentlige ventelister. Hvad sker der så med de personer der ikke har en privat sundhedsforsikring? De får naturligvis gavn af at ventelisterne bliver KORTERE fordi halvdelen af køen er flyttet over i det private (som af besynderlige sammenhænge klarer teten uden ventelister, det var ligegodt pokkers, gad vide om det har noget med systemvalget at gøre?)

Aha, men her kan vi igen komme i problemer, fordi den offentlige bureaukrat der administererer længden af ventelisten får nys om at halvdelen af ventelisten er forsvundet. Så må vi finde på yderligere dokumentation der skal laves for at sænke processen yderligere, således at ventelisten opretholdes. Det siger sig selv.

Dennis Kristensen udtaler også et eller andet vås om retfærdighed og at det offentlige er super godt og man naturligvis skal vælge at blive opereret på sin egen arbejdsplads etc, som jeg vil spare jer delvist for her. Det kan i selv klikke jer ind på nedenfor.