Stort tillykke til Liberal Alliance!

STORT TILLYKKE TIL LIBERAL ALLIANCE

Thomas Jaskov,

19/09/2011

STORT TILLYKKE TIL LIBERAL ALLIANCE...GODT GÅET AF JER :-)

Nu ved jeg godt, at det ikke er god skik at bande, men det er sgu' egentligt godt gået. Liberal Alliance har fået et kanonvalg, og det kan man kun tage hatten af for - eller spise den, om man vil ;-)

Stor ros til Anders Samuelsen, Simon Emil Ammitzbøll, Liberal Alliance, LA's kandidater og jeres hårdtarbejdende bagland. I har kæmpet hårdt for det gode valg, delt tusindvis af pjecer ud, hængt plakater op, og været med til at sætte økonomien og reformer højest på dagsordenen. I er blevet belønnet for det. Det kan man kun synes er rigtig, rigtig fedt! Især når man har et liberalt hjerte som jeg.

Jeg er selv medlem af Venstre (ja vi er nogen som er glade for vores medlemskab), men må da også ærligt erkende, at det til tider kunne have været ganske befriende for en liberalt sindet som mig, at skifte Venstre medlemskabet ud med et medlemskab i Liberal Alliance. Men hvorfor har jeg så ikke gjort det?

Svaret er vel nok, at jeg er en jordbunden og lidt kedelig (læs: pragmatisk anlagt) person. Det ikke er nok, blot at ønske sig en økonomisk ansvarlig politik og reformer, men også at forholde sig til den parlamentariske virkelighed. Med andre ord, det kedelige ved at skulle tælle til 90 mandater (eller sagt på en anden måde... forklare muremesteren, sygeplejersken, folkeskolelæreren, kantinemedarbejderen, den faglærte/ufaglærte, kontanthjælpsmodtageren, gymnasieeleven, studenten, pensionisten om nødvendigheden af reformerne og mere liberal politik). Med det siger jeg ikke, at verden havde været helt fantastisk, hvis alle var som jeg, men vi havde, må I jo nok erkende, ikke fået Tilbagetrækningsreformen, havde Venstre inden da ikke brugt et årti på at opbygge den tillid hos vælgerne som vi har glæde af i dag. Det jeg taler om, er vælgernes tillid til, at vi ikke er ude på at afskaffe Velfærdsstaten.

I ved helt sikkert, hvad jeg mener... I Danmark har virkeligheden jo været skruet sådan sammen, at Socialdemokraterne igennem hele det 20. århundrede har haft førstefødselsretten til statsministeriet. Befolkningen kunne altid regne med, at et kryds på Socialdemokratiet var et kryds på et parti, som lyttede til dem. Et parti, som ikke var bange for at sætte skatter og afgifter op på snart alt. Et parti, der altid har gjort en dyd ud af at tale negativt om folk som ønsker lidt mere ud af livet end gennemsnittet. Dette parti (Socialdemokraterne) har mere eller mindre dikteret dansk politik uden nogen form for konkurrence. Partiet, der jo også har patent på Velfærdsstaten, og vil gøre alt for at beskytte den, har effektivt gennem det ene valg efter det andet netop brugt forsvaret for Velfærdsstaten som angreb på dets politiske modstandere (os), og det er de lykkedes med, bl.a. fordi vi (blå blok) ikke har gjort de store protester. Når Socialdemokraterne gik til angreb på os med slogans såsom "velfærd frem for lavere skat", var vores bedste forsvar "endnu lavere skatter"... Det har kostet os det ene valg efter det andet, og danskerne en konstant større skatteregning.

I dag er billedet et andet. Socialdemokraterne er ikke længere Danmarks største parti. Den position er Venstre blevet tildelt. Vælgerne har tillid til, at et kryds på Venstre også er et kryds på et parti, som lytter til dem, arbejder for Velfærdsstaten og ikke imod den. Denne form for tillid må vi ikke sætte over styr. Den har taget mange år at opbygge, og den skal vi passe på. Vælgernes tillid er faktisk alt, hvad vi har.

Når vælgerne sætter kryds gør de det ikke kun på partier. Krydset sættes også på bestemte kandidater man har tillid til, og den blok (rød eller blå) som man har tillid til. Liberal Alliance har vundet valget, men samlet set har vi (blå blok) tabt. Det har jeg det faktisk bemærkelsesværdigt ganske godt med, i og med, at Socialdemokraterne ikke kommer udenom at skulle gennemføre de økonomiske reformer som vi (blå blok) jo så brændende altid har ønsket os. Grundstene har vi lagt, i form af Tilbagetrækningsreformen, og nu kan Socialdemokraterne og SF så bygge ovenpå. S-SF gik til valg på populistiske og fordummende slogans om "12 minutter, der kan løse alle problemer", mens vi valgte at tale ærligt om Danmarks udfordringer. S-SF vandt valgt, men har tabt en stor del af befolkningens tillid. Socialdemokraterne fik det dårligste valgresultat i over 100 år. SF er ligeledes gået stærkt tilbage. Både Helle Thorning og Villy Søvndal har mistet i massevis af personlige stemmer. En massiv tilbagegang for S-SF, der ovenpå denne vælgerflugt står mere svækket end nogensinde før. De har vundet valget men tabt en stor del af vælgerne tillid. Set med vores (blå) øjne, er dæ' ik' så tosset endda.

Men tiden går, og inden længe er Tilbagetrækningsreformen gået i glemmebogen. Der venter os en ny politisk virkelighed, nye liberale udfordringer, der vil kunne styrke Danmark yderligere, og meget snart (højst om 4 år) et nyt folketingsvalg.

Stort tillykke til Liberal Alliance med det flotte valgresultat. Brug jeres 9 mandater fornuftigt, og lad os i fællesskab få gennemført endnu mere liberal politik så snart vælgerne giver os muligheden. Lad os i fællesskab forsøge at samle de resterende 81 mandater I mangler, for uden 90 mandater kommer vi jo lige vidt med vores liberale ønsker. Jeg håber, at vi kedelige, jordbundne Venstrefolk, kan være jer til en smule hjælp i det projekt :-)

Tak for en god valgkamp, og endnu engang et stort tillykke med jeres flotte valgresultat.

Med venlig hilsen

Thomas Jaskov

http://www.thomasjaskov.venstre.dk/

Kilde: