Stop for klapjagt på de bankansattes løn

Nu har Dansk Folkeparti gjort det igen

Henrik Sørensen,

07/12/2009

Nu har Dansk Folkeparti gjort det igen. Nok et populistisk forslag er kommet fra dem. Og denne gang er det den rene socialisme. Staten skal lovgive om folks løn. Det er noget der kun kendes fra lande med planøkonomi.

Ja det er pænt pakket ind i ord om at bankdirektører får en for høj løn og der skal stop for deres bonus. Men hvad er en fair løn. Er Kristian Thulesen Dahl bedre til at fastslå dette end en bankbestyrelse. Nej det er de ikke. Og i Danmark var der kun 2.000 mennesker, der tjente mere end 5.000.000.

Så det har ingen betydning for samfundsøkonomien. Forslaget har ingen betydning for om samfundsøkomien går ned eller ej. De eneste der bliver snydt er aktionærene der får en mindre overskud eller kunderne der betaler en overpris.

Men hvorfor stoppe med bankdirektører. Hvad med blikkenslageren? Det er jo ikke helt billgt at få besøg af sådan en. Og sådan kunne man blive ved.

Lene Espersen sagde en gang, at De konservative havde aldrig været i regering med Socialdemokraterne, og det var hun glad for. Men Dansk Folkeparti som støtteparti ligger med dette forslag over ved Enhedslisten. Så et samarbejde med med Socialdemokraterne vil være et ryk til højre.

Vi skal ikke have nogen bankpakker med loft over bankdirektørers aflønning. Ikke fordi jeg har sympati for hverken bankdirektøren i Roskilde Bank eller EBH Bank. Men fordi det er en glidebane. Hvem er de næste, der skal have en dikreret lønnedgang.

Nu er det på tide at Lene og Lars sætter hælene i over for Pia og Dansk Folkeparti. Vil de have socialisme må de støtte SF og Enhedslisten.

Der er en grænse for hvor meget vi som borgerligt parti kan gå på kompromis med.

Kilde: