Støjberg: Kommune burde politianmelde dansk-irakisk politiker for socialt bedrageri

"Det er simpelthen en ufattelig beslutning fra kommunens side," siger beskæftigelsesminister Inger Støjberg

Slettet Bruger,

21/10/2009

"Det er simpelthen en ufattelig beslutning fra kommunens side," siger beskæftigelsesminister Inger Støjberg.

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg er dybt fortørnet over, at Næstved Kommune ikke politianmelder den dansk-irakiske toppolitiker Samia Aziz Mohammad for socialbedrageri, skriver Ekstra Bladet onsdag.

"Det er simpelthen en ufattelig beslutning fra kommunens side. Jeg kan ikke tvinge borgmesteren og Næstved Kommune til at politianmelde hende. Men jeg tager mig til hovedet over borgmesterens lemfældige holdning til socialbedrageri," siger Inger Støjberg til Ekstra Bladet.

Samia Aziz har ifølge avisen tjent 5,5 millioner skattefrie kroner i det irakiske parlament siden 2005, mens hun samtidig har modtaget dansk førtidspension.

Hun har siden hen betalt mellem 500.000 og en million kroner tilbage til kommunekassen, men slipper for en politisag, da kommunen og borgmester Henning Jensen fra Socialdemokraterne vurderer, at Samia Aziz var i god tro.

Michael Rex, der er byrådsmedlem i Næstved for Dansk Folkeparti, vil til gengæld godt politianmelde Samia Aziz.

"Jeg tager Samia-sagen op på næste byrådsmøde. Hvis ikke et flertal i byrådet vil omstøde afgørelsen, så politianmelder jeg hende selv," siger han til Ekstra Bladet.

[email protected]

Kilde: