Østeuropæiske tyvebander hærger danske byer

Nye tal fra Danmarks Statistik afslører, at antallet af anmeldelser for taske- og lommetyverier er steget betragteligt gennem de seneste to år

Slettet Bruger,

01/11/2008

Nye tal fra Danmarks Statistik afslører, at antallet af anmeldelser for taske- og lommetyverier er steget betragteligt gennem de seneste to år. Tredje kvartal - månederne juli, august, september - har i år budt på tre gange så mange tasketyverier som samme periode i 2006, mens statistikken for lommetyverier viser en stigning på mere end 60 pct.

Dagbladenes Bureau har foretaget en rundringning blandt landets politikredse, og her bliver stigningen kædet sammen med en hyppigere forekomst af østeuropæiske tyvebander.

"Der er tale om meget markante stigninger. I de sager fra 2007, hvor vi har rejst sigtelse, har vi haft en massiv hyppighed af romaer, som overvejende har været fra Bulgarien, og umiddelbart ser det ud til at være det samme i 2008," siger Claus Hilborg, der er politiinspektør ved Midt- og Vestjyllands Politi, til Dagbladenes Bureau.

Svært at gøre noget ved
De kriminelle fra Bulgarien og Rumænien er svære at slippe af med, da de efter de to landes medlemskab i EU i 2007 ikke bare kan udvises af Danmark og få et indrejseforbud.

Heller ikke oplysningskampagner og mere politi på gaden har kunne stoppe stigningen i tyverierne.

"Sidste år øgede vi patruljeringen i gågaderne og fangede da også nogen. Men selvom vi er der noget mere, og selvom folk er mere agtpågivende, så har den indsats ikke været nok til at forhindre en stigning i antallet af tyverier," fortæller Claus Hilborg til Dagbladenes Bureau.

[email protected]

Kilde: