Statskirken og de homoseksuelle

LEDER: Regeringen og Folketingets venstrefløj bebuder nu et påbud til den danske folkekirke om, at den på den ene eller den anden måde skal vie hom...

Ole Birk Olesen,

25/08/2011

LEDER: Regeringen og Folketingets venstrefløj bebuder nu et påbud til den danske folkekirke om, at den på den ene eller den anden måde skal vie homoseksuelle par. Kirkeordfører Søren Krarup fra Dansk Folkeparti er imidlertid uenig, og kalder det "en form for latterliggørelse af det kristne ægteskab at lade to mænd eller to kvinder indgå det".

Om homoseksuelle skal kunne vies i kirken er et spørgsmål, der bør overlades helt og holdent til de religiøse, og vi vil ikke blande os i det. Det er deres tro, ikke alle andres tro.

Men det er svært at undertrykke et lille grin over reaktionen fra Søren Krarup, der om nogen har stået vagt om den statskirke, som Folkekirken i realiteten er. Her er prisen for denne politik: Det store ugudelige flertal i Danmark beslutter, hvad der skal foregå i den kirke, hvor samme flertal stort set aldrig sætter sine ben. Kirkens menigheder kan til gengæld få lov til at bestemme, om der skal serveres kringle eller marmorkage under menighedsrådets møder.

Hvilken fordel ville det ikke være for Søren Krarup, hvis kirken i stedet havde været på egne hænder fremfor at være en del af statsmagten. Så kunne man have gjort, som man ville.

I dag kan man kun makke ret. Ærgerligt, at Søren Krarup er gået på pension som præst. Det ville have været en fornøjelse at se ham sluge sin egen medicin under hans første vielse af et homoseksuelt par.

Rettelse, torsdag morgen: Det gik for hurtigt, da lederen blev skrevet. Regeringen ønsker ikke at påtvinge menighederne at vie homoseksuelle. Den vil kun ændre ægteskabsloven, så den passage, der dikterer, at homoseksuelle ægteskaber ikke kan indgås i folkekirken, slettes. Det bliver således op til menighederne at bestemme - forbuddet fjernes. Det er tilsyneladende også oppositionens holdning.

180Grader beklager fejlen.

Kilde: