Staten vil tjene flere penge på dårlige tænder

Flere pladser i fængslerne til alle de kriminelle der bliver skabt i Danmark skal financieres - og pengene skal komme fra dine tænder

Byggemand Bob,

28/10/2012

Flere pladser i fængslerne til alle de kriminelle der bliver skabt i Danmark skal financieres - og pengene skal komme fra dine tænder. Ikke direkte naturligvis, men alligevel.

SSFR mener, at ved at skære i tilskuddet til tandrensning kan man skaffe 700 mio kr til flere indsatte i fængslerne. Men hvorfor skal det være dyrere at gå til tandlæge end det allerede er?

http://jyllands-posten.dk/politik/article4888133.ece

Staten tjener jo allerede gode penge på dårlige tænder.

Hvorfor så det? Der gives jo tilskud til basisbehandlingerne... det koster statskassen en masse penge.

Jovidst - men kun ca. 20-25% af en tandkliniks indtjening kommer fra tilskud - resten betaler kunderne skam selv. OG der er en lang række pengestrømme tilbage til statskassen - og det gør at regnestykket for staten bliver positivt...

F.eks. er alle tandlæger momsfritaget - dvs. de skal ikke tillægge deres ydelser moms - MEN det  betyder også at de ikke har fradrag for den moms som andre lægger på de ydelser de køber af dem. F.eks. materialer til behandlingen, selve klinikken og dens indretning (som let koster 1 mio kr pr stol - heraf 200.000 moms!) - og koster selve guldkronen til en tand f.eks. 2500 kr, ryger de 500 kr lige lukt i statskassen via tandteknikkeren... 

Derudover betaler tandklinikkerne også afgifter på f.eks. el, vand og varme - og diverse punktafgifter på materialer, engangsartikler osv. ligesom os andre tosser.

Ikke nok med, det, så betaler man som momsfritaget også lønsumsafgift - dvs. 3% af lønnen betales i afgift til staten - men ikke bare af lønnen - også af financieringsomkostninger og evt. overskud på klinikken. 

Så betales der naturligvis også skat af et evt. overskud - og sidst men ikke mindst, så betaler personale og ejer jo også skat af de lønninger de får - denne sidste post ved jeg godt er kontroversiel, men hvis alternativet var intet arbejde og at ydelsen blev købt i f.eks. Tyskland, så tæller den positivt i regnestykket.

Alt i alt er dårlige tænder og tandlægebesøg således en særdeles god forretning for staten - og med er mindre i "tilskud" og den nyligt vedtagne stigning i lønsumsafgiften fra 3 til 4% bliver det endnu dyrere for patienterne og endnu mere indbringende for staten.

Av min tand...

Kilde: