Søren Pind sviner danskerne til: "En dum og uklædelig pøbel"

Søren Pind er kendt som en kontroversiel og ligefrem debattør, men ind imellem skygger hans facon for det egentlige budskab

Christian Melgaard,

27. januar 2013

Søren Pind er kendt som en kontroversiel og ligefrem debattør, men ind imellem skygger hans facon for det egentlige budskab. Det er i høj grad tilfældet med hans seneste svada mod hele det danske folkestyre, hvor han uden småligt hensyn til de finere nuancer går ud med en kontroversiel opsang til "folket":

Under overskriften "Folkeforførerne har for let spil" hævder Søren Pind bl.a. at vælgerne over en bred kam opfører sig "uklædeligt og pøbelagtigt" i forhold til den demokratiske debat og stillingtagen og han fortsætter med en påstand om, at "at demokratiet i Danmark er, på trods af flotte stemmeprocenter til folketingsvalg, blevet svækket" og videre at der er ved at danne sig en modvilje mod det "politiske demokrati".

Den grundliggende kritik er lige på kornet, men ordvalget er som nænvt så direkte og provokerende, at budskabet går tabt i en diskussion om Søren Pind og hans facon frem for en deskussion om emnet. Det er dybt beklageligt, for hvem kan med bare nogen troværdighed stå frem og hævde, at demokratiet er i fin form, at de politiske processer fungerer og at vi derfor får truffet de nødvendige beslutninger - og ikke mindst at vi i folketinget har en forsamling af velkvalificerede politikere siddende, som har godt styr på landets situation? Nej vel - der ER noget galt.

Søren Pind finder delvist forklaringen hos det han kalder "den venstreorienterede politiske ledelse med statsminister Helle Thorning-Schmidt i spidsen" - hun blev iflg. Søren Pind kun blev valgt som sit partis formand, da ingen andre mere kvalificerede personer ønskede posten. Men uanset hvad man mener om Helle Thorning og hendes vej til statsministerkontoret, så er det at tillægge hende for stor betydning at give hende skylden for miseren. Hun er et symptom, men ikke mere end det.

Kritikken retter sig lige nu mod regeringen og socialdemokratiet, men det er kun foirdi de sidder ved magten lige nu. De grundliggende problemer forsvinder ikke fordi den nuværende regering skiftes ud - at tro noget andet er naivt, og Søren Pind er naturligvis ikke naiv. Hverken V, VK, VKO, VKLA, VKLAR eller hvilken anden konstellation man kan opstille er svaret på problemet for de er alle en del af problemet - lige så vel som de er en del af løsningen.

En ting har Søren Pind ret i, og det er at vælgerne holder løsningen i deres hænder - og vælgerne taber løsningen på gulvet hver gang vi har folketingsvalg. Så længe vi bliver ved med at vælge og genvælge de samme politikere, så kommer der ingen nye løsninger.