Spritdømte skal have alkolåse i bilen

Et pust i alkolåsen før bilen kan startes - det vil fremover være kravet til dømte spritbilister, hvis det står til regeringen og Dansk Folkeparti

Slettet Bruger,

29/09/2009

Et pust i alkolåsen før bilen kan startes - det vil fremover være kravet til dømte spritbilister, hvis det står til regeringen og Dansk Folkeparti.

Justitsminister Brian Mikkelsen har skiftet standpunkt og mener nu, at det er en god idé med såkaldte alkolåse i dømte spritbilisters biler, som betingelse for, at de kan få lov til at køre bil igen, skriver Ritzaus Bureau. Alkolåse kræver en pusteprøve uden spor af alkohol af bilens fører, før bilen kan startes.

De nærmere detaljer i regeringens forslag vil justitsminister Brian Mikkelsen præsentere på et pressemøde tirsdag eftermiddag, erfarer Ritzau.

I februar fortalte Brian Mikkelsen Folketingets retsudvalg, at han ville overveje mulighederne for at indføre alkolåse, men dengang var han forbeholden overfor idéen:

"Der ses således ikke umiddelbart at foreligge en model for indførelse af en alkolåsordning, som på den ene side kan medvirke til at skabe mærkbare og varige resultater, der ligger ud over, hvad der kan opnås inden for rammerne af det eksisterende sanktionssystem med bl.a. betingede og ubetingede frakendelser af førerretten, og som på den anden side kan holdes på et begrænset udgiftsniveau," skrev han ifølge Ritzau til Retsudvalget.

Dansk Folkeparti bakker op om idéen, så flertallet i Folketinget er på forhånd hjemme.

[email protected]

Kilde: