Soldater raser over drabssigtelse mod chef - Globalt | www.b.dk

»Jeg ville have gjort akkurat det samme,« siger afløseren for den major, der er sendt hjem med en sigtelse for at have dræbt civile afghanere

1984grader NEJ TAK,

04/12/2011

»Jeg ville have gjort akkurat det samme,« siger afløseren for den major, der er sendt hjem med en sigtelse for at have dræbt civile afghanere.

Forsvarets anklagemyndighed, Auditørkorpset, sættes nu selv under anklage for uanstændig behandling af den major og kompagnichef, der for nylig blev kaldt hjem med en sigtelse i bagagen.

Forsvarets Auditørkorps sigter ham for overtrædelse af reglerne for magtanvendelse, da han i sidste måned beordrede et missil affyret mod en gruppe afghanere, som han antog for talebanere i færd med at grave en sprængladning ned. Efterfølgende har det vist sig, at afghanerne muligvis var civile i lovligt ærinde.

Men i stedet for blot at undersøge sagen, inden der blev rejst sigtelse mod nogen, sådan som praksis ellers har været, valgte Forsvarets Auditørkorps at sigte kompagnichefen, A.D., som nu er sendt til Danmark. Og den behandling forarger og vækker vrede i hans kompagni, Charlie-kompagniet fra Jyske Dragonregiment, der bemander forposterne mod Taleban i Helmand-flodens grønne zone.

»Jeg har de samme beføjelser som A.D., og jeg havde gjort akkurat det samme,« siger kaptajn Casper B. Pedersen, der har overtaget kommandoen over Charlie-kompagniet efter sin chef.