Søvndal husker ikke dårligt - han lyver bare.

I gårsdagens partilederrunde sagde Villy Søvndal at regeringen afleverer "et historisk stort underskud"

Christian Melgaard,

27/08/2011

I gårsdagens partilederrunde sagde Villy Søvndal at regeringen afleverer "et historisk stort underskud".

Berligske Tidendes fakta-check afslører imidlertid, at Villy Søvndal endnu engang taler imod bedre vidende - for nu at formulere det mildt. Sagen er, at det er endnu et eksempel på en lang række usandheder fra Villy Søvndal. Han siger ganske enkelt det i enhver debat, som tjener ham bedst i situationen. Han må vel efterhånden kunne dianosticeres som patologisk lystløgner.

http://www.b.dk/politiko/soevndal-husker-daarligt

Sandheden er nemlig, at underskuddet i den nye finanslov er på 4,6% af BNP, mens underskuddet under Anker Jørgensen nåede op på næsten 10% af BNP - d.v.s. mere end det dobbelte.

Dertil skal så lægges, at det nuværende underskud er planlagt med udgangspunkt i at Danmark er gældfrit og står overfor den udfordring at den største internationale økonomiske krise i nyere tid skal afværges eller afbødes, mens Anker Jørgensens underskud "bare" var resultatet af et traditionelt socialdemokratisk overforbrug.

Vær opmærksom på, at S-SF netop varsler en tilbagevenden til tidligere tiders overforbrug, og at Danmark dermed tager retning imod tidligere tiders socialdemokratiske afgrund.

Kilde: