Søren Gade er ikke længere værdig som forsvarsminister

Søren Gade er efterhånden blevet den største belastning for regeringen

Ikke angivet Ikke angivet,

03/02/2010

Søren Gade er efterhånden blevet den største belastning for regeringen. Enten har han overhovedet ikke styr hverken på sit Forsvarsministerium, Forsvarskommandoen eller sin spindoktor - eller også er han simpelt hen for dum til at borgerlige endsige liberale længere kan se gennem fingre med det. Uanset er det for pinligt; han må væk. Danmark er trods alt en nation i krig, og de faldne såvel som de kæmpende soldater fortjener ikke længere Søren Gade som forsvarsminister.

Søren Gade har indtil nu været en af regeringen og partiet Venstres mest populære ministre, men den popularitet er stærkt fornedadgående ifølge den seneste ministermåling fra Gallup. Og jeg tror ikke engang hans tudeportrætprogram på TV2 søndag aften kan rette op på hans omdømme.

Lars Løkke udviser ikke just lederskab ved at lade Søren Gade fortsætte, men han har jo efterhånden en del taberministre at skulle forholde sig til. Også de 2 kvindelige ministre han udnævnte i begyndelsen i forbindelse med Anders Fogh Rasmussen og Karen Jespersens exit. Inger Støjberger er total anonym, og har ikke levet op til forventningerne. Karen Ellemann har vist sig ikke at kunne leve op til sit navn, og hendes roden rundt i madordningen i daginstitutioner var til at krumme tæer over for liberale borgere. Hun kan ikke snakke sig fra det, hun er lost i en lang periode frem.

Det stærkeste kort tilbage for Venstre i regeringen er faktisk Birthe Rønn Hornbech. Løkke bør overveje at få inddraget Thor Pedersen og Britta Schall Holberg i regeringsarbejdet igen. Af nye emner kan nævnes Jacob Jensen, Lars Christian Lilleholt, Ellen Trane Nørby, Malou Aamund og i nødstilfælde Søren Pind.

Hos de konservative skal Carina Christensen og Jakob Axel Nielsen som minimum ud af regeringen. Nye emner er Tom Behnke, Charlotte Dyremose og Rasmus Jarlov.
 

Kilde: