Socialdemokratiske selvmodsigelser om deres skattepolitik

LEDER: "Selvfølgelig aflyser vi den ikke, for vi er helt med på, at der skal gives nogen skattelettelser

Ole Birk Olesen,

02/03/2010

LEDER: "Selvfølgelig aflyser vi den ikke, for vi er helt med på, at der skal gives nogen skattelettelser."

Sådan siger Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, nu om regeringens sænkning af skatten på den sidst tjene krone. Hvabehar? Efter alle angrebene på regeringen for at have gennemført en "rødvinsreform", skal vi nu høre fra Socialdemokraterne, at de er helt med på ... rødvinsreformen?

Det er dog en besynderlig måde at drive politik på, men nyt kan man beklageligvis ikke sige, at det er. Også før valget i 2007, hvor Helle Thorning-Schmidt gik til vælgerne med sloganet "Velfærd eller skattelettelser? Vi vælger velfærd", havde Socialdemokraterne samtidig et gyldigt skatteoplæg liggende, som faktisk pointerede nødvendigheden af at lette skatten på arbejde.

Hvad er pointen med disse selvmodsigelser? Vi gætter på, at Socialdemokraterne vil have mulighed for at fremlægge det helt rigtige budskab, uanset hvilken forsamling de taler i. Er de til møde hos offentligt ansatte af den slags, der befinder sig i den lave ende af lønskalaen, så vil de kunne pande skattelettelserne retorisk ned. Har de derimod fået adgang til at tale for privat ansatte og noget højere lønnede medlemmer af Metal, så vil Socialdemokraterne gerne kunne forsikre, at de sandelig ikke vil pille grundlæggende ved regeringens skattelettelser, højst udskyde dem et par år.

Det skal nok virke - de socialdemokratiske vælgere har jo de politikere, de fortjener. Men kønt er det altså ikke at kigge på.

Kilde: