Socialdemokratisk ledelse dybt splittet om købesex-forbud

Halvdelen af den socialdemokratiske folketingsgruppes ledelse er skeptiske over for det forbud mod sexkøb, som partiets kongres i går stemte for

Slettet Bruger,

27/09/2009

Halvdelen af den socialdemokratiske folketingsgruppes ledelse er skeptiske over for det forbud mod sexkøb, som partiets kongres i går stemte for. Også partiets retsordfører udtrykker bekymring over kriminaliseringen.

Efter mange års tilløb tog Socialdemokraterne i går på deres kongres i Ålborg stilling til fordel for et forbud imod sexkøb. Men folketingsgruppens ledelse var dybt splittede i spørgsmålet, skriver berlingske.dk. Af de seks medlemmer af ledelsen var tilsyneladende kun Helle Thorning-Schmidt og Mette Frederiksen for forbuddet.

"Jeg mener, at det er helt principielt, at vi som samfund grundlæggende skal sige, at mennesker ikke skal være til salg. Jeg siger det også, fordi jeg kan se, at der er ekstremt alvorlige følgevirkninger af et liv med prostitution, som giver psykiske og fysiske mén. Og jeg siger det også, fordi det er blevet et ekstremt lukrativt kriminelt marked, hvor handel med kvinder og mindreårige er taget til," lyder Mette Frederiksens begrundelse til berlingske.dk.

Tre andre medlemmer af gruppeledelsen, Henrik Sass Larsen Carsten Hansen og Morten Bødskov, er til gengæld, lige som et stort flertal i befolkningen, skeptiske over for beslutningen om at arbejde hen imod en kriminalisering af sexkøb.

"Jeg skal indrømme, at jeg er meget i tvivl. Jeg tvivler på, om det forbedrer kvindernes situation, og jeg er personligt af den opfattelse, at vi skal have studeret, hvor vidtgående effekter det har, men der er ingen tvivl om, at det er et spørgsmål, som især optager kvinderne i partiet, og det synes jeg, vi skal tage alvorligt," siger Carsten Hansen.

Heller ikke partiets retsordfører Karen Hækkerup var blandt støtterne til forslaget på kongressen i går.

"Først og fremmest er jeg meget bekymret for folk, som er i sexindustrien, for jeg tror ikke på, at prostitution forsvinder, fordi det bliver forbudt. Erfaringerne fra Sverige viser, at man kan gå ind på et pizzeria og bestille en pizza, som man får bragt hjem, og så er det altså blondiner fra de baltiske lande, som kommer med den," siger Karen Hækkerup til berlingske.dk.

Retsordføreren forsikrer dog, at hun loyalt vil forsvare flertallets beslutning i folketingssalen.

[email protected]

Kilde: