Socialdemokraterne: Unge skal også forbydes at købe breezere

"Der er ikke mange unge, der køber hele flasker spiritus," lyder Socialdemokraternes argument for at udvide regeringens forbudsforslag mod salg af ...

Slettet Bruger,

07/10/2009

"Der er ikke mange unge, der køber hele flasker spiritus," lyder Socialdemokraternes argument for at udvide regeringens forbudsforslag mod salg af stærk spiritus til unge, så det også omfatter alkoholsodavand.

Øl er ok, men ved breezere sætter Socialdemokraterne foden ned: Unge under 18 år skal ikke have lov til at købe dem, mener partiets forebyggelsesordfører, Flemming Møller Mortensen ifølge Ritzaus Bureau.

Dermed kræver Socialdemokraterne regeringens forslag om at forbyde salg af stærk spiritus udvidet forud for de kommende forhandlinger i Folketinget.

"Der er ikke mange unge, der køber hele flasker spiritus. De købere i højere grad alkoholsodavand, og det gør det svært for dem at styre, hvor meget spiritus, de indtager. Hvis vi får et forbud, vil det betyde, at langt færre unge drikker sig døddrukne i spiritus," mener Flemming Møller Mortensen ifølge Ritzau.

Dansk Folkeparti har allerede meddelt, at partiet ikke støtter regeringens forbudstanker på dette område.

[email protected]

Kilde: