Socialdemokraterne udliciterer deres egen politik

LEDER: Politisk ordfører og muligvis kommende finansminister Henrik Sass Larsen har nu meddelt, at Socialdemokraterne ikke ønsker demokratisk kontr...

Ole Birk Olesen,

14/06/2010

LEDER: Politisk ordfører og muligvis kommende finansminister Henrik Sass Larsen har nu meddelt, at Socialdemokraterne ikke ønsker demokratisk kontrol med fire milliarder kroner, som skatteyderne i dag kaster i dagpengesystemet. Der er tale om de samme penge, som regeringen vil spare med sin halvering af dagpengeperioden, og hvordan disse penge skal bruges, bør ifølge Sass bestemmes af arbejdstager- og arbejdsgiverorganisationer:

"Vi siger til fagbevægelsen og arbejdsgiverne: Her er alle pengene igen. Hvordan vil I så indrette dagpengesystemet fremover?" lyder det fra Henrik Sass Larsen.

Det var dog helt utroligt. Hvilke andre grupper i samfundet får pludselig udstukket milliarder af skattekroner med besked om, at de kan bruges efter eget forgodtbefindende? Ingen, og det er der sandelig god grund til. De mennesker, der betaler gildet, har ret til at bestemme hvilket gilde det skal være. I dette tilfælde betyder det, at Socialdemokraterne selvfølgelig ikke skal have lov til forære vores penge væk til arbejdsmarkedets parter uden i en kommende valgkamp at redegøre for, hvilket slags dagpengesystem pengene skal finansiere.

Socialdemokraterne plejer ikke at være begejstrede for udlicitering af produktionen af offentlige serviceydelser, men i denne sag er Helle Thorning-Schmidt og hendes partifæller gået langt videre end det: De har simpelthen udliciteret selve lovgivningsprocessen til organisationer, der står uden for demokratisk kontrol.

Heldigvis kan vælgerne insistere på, at den slags korporatistisk politik ikke hører hjemme i civiliseret vestligt land ved ikke at stemme på Socialdemokraterne ved det kommende folketingsvalg.

Kilde: