Snestorm aflyser bekendtgørelse om global opvarmning

Mens Washington DC graver sig ud af Snowmageddon, og har et øje på et nyt storm system, har National Oceanic and Atmospheric Administration travlt ...

Henrik Gøtke,

10/02/2010

Mens Washington DC graver sig ud af Snowmageddon, og har et øje på et nyt storm system, har National Oceanic and Atmospheric Administration travlt med at lave en klima forandrings bekendtgørelse.

NOAA, en del af Department of Commerce, vil det nye NOAA Climate Service Office forsyne individer og beslutningstagere med informationer. "Flere og flere amerikanere er vidner til klima forandringernes virkning i deres eget lokal område, inklusive stigning i hav niveau, længere vækst sæson, strømforandringer i floder, forøgelse i stærkt nedbør, tidligere snesmeltning og længere perioder med is fri sæsoner i vore vande. Folk leder efter relevante og betimelige informationer om disse ændringer for at informere beslutningstagere om praktisk taget alle aspekter af deres liv", siger bekendtgørelsen.

Tidligere snesmeltning? Det ville være rart.

Det viser sig, at offentliggørelsen blev planlagt forud for snestormen, der lukkede føderale kontorer, og tvang sine meddelere til at holde en presse konference gennem telefon frem for i National Press Club.

Det er ikke første gang, at barskt vejr har afkølet officielle bestræbelser i taklingen af klima forandringer. Nancy Pelosi måtte forlade topmødet i København tidligt i december, for at nå tilbage til DC før snestormen kendt som Snowpocalypse standsede al flytrafik.

Vi ved hvordan argumenterne lyder: Klima skeptikere såsom Newt Gingrich siger, at vejr tilstandene beviser, at global opvarmning er svindel; aktivisterne siger, at videnskabsmændene ser på langsigtede vejr mønstre.

Men, siger talsmand for NOAA Justin Kenney, de er glade for at få chancen for at lære folk om forskellen mellem klima og vejr.

Kilde: