Skatteministerens regnemaskine virker ikke!

I denne uge har der været meget fokus på grænsehandelen

Preben Hansen,

01/11/2012

I denne uge har der været meget fokus på grænsehandelen.

Danskere køber for over 9 mia. kr. i udlandet. Dette kunne undgås, hvis regeringen indså, at de såkaldte adfærdsregulerende afgifter var en rigtig dårlig ide. Man sætter afgifterne på fødevarer, sukker, tobak og fedt i vejret.


Dermed flytter man handlen til Tyskland, hvor man ikke har alle disse tåbelige afgifter.

Når man så ser en Skatteminister på TV, der ikke kan se problemet og påstår at regnestykket går lige op, ja så spørger man sig, om han overhovedet ved hvad der sker? Han mente, at hvis man nedsatte afgifterne, ville disse penge mangle et andet sted. Det man så diskutere. 9 mia. kr. ud af landet, er da en slags penge på den konto.

Hver gang man øger afgifterne i Danmark, øger man den radius, hvor det kan betale sig at køre til Tyskland.  Når man så er i Tyskland, skal man have noget med hjem. Og folk går amok i sparerusen. Det skaber så et unødigt overforbrug, der får den modsatte effekt for folks sundhed.

Der bliver købt tobak, øl og sodavand i en mængde, der er helt vanvittig. Hvem kunne forestille sig at købe en hel palle øl og sodavand hos den lokale supermarked, og dertil slik og chokolade i større mængder? Nej vel!

Hvis man satte afgifterne ned på de varer, som er de foretrukne at købe i Tyskland, ville vi kunne beholde indkøbene i Danmark, til gavn for valutabalancen og de lokale handlende i Sønderjylland. Oven i det kunne man få forbruget ned i et normalt leje, til gavn for folkesundheden.

Vi kan kun håbe på, at Holger K. snart finder manualen til hans regnemaskine. Lige nu ved han ikke hvordan den fungerer.

Med venlig hilsen
Preben Hansen
Næstformand
LA-Vejen

Kilde: