Skattelettelser er overfinansierede

Selvom DR, sædvanen tro, hensynsløst manipulerer i deres overskrift ("Ikke alle skattelettelser finansieret"), så lyt til Detektor udsendelsen fra ...

Ikke angivet Ikke angivet,

09/02/2011

Selvom DR, sædvanen tro, hensynsløst manipulerer i deres overskrift ("Ikke alle skattelettelser finansieret"), så lyt til Detektor udsendelsen fra i dag.

Her fortæller professor i økonomi og økonomisk vismand, Claus Thustrup Kreiner, i udsendelsen, at regeringens skattelettelser ikke bare er/var finansieret, men for Forårspakke 2.0's (2009) vedkommende overfinansieret med mindst 5 mia kr.!

Skattelettelserne i 2007 var fuldt finansieret.

Kun Forårspakken i 2004 var ikke finansieret, mener professoren. Det kan man nemt være uenig med ham i, idet skattelettelserne på 11 mia kr blev hentet fra et rådighedsbeløb, som Nyrup-regeringen hensatte i deres 2010-plan. Hvis ikke det er finansiering, hvad er så...?

Iøvrigt grotesk at man skal retfærdiggøre skattelettelser til verdens højest beskattede folkefærd - men det er en anden snak.

Jeg glæder mig til, at oppositionen nu går ud og skriger 'regeringens over-finansierede skattelettelser', men det er nok for meget at håbe på...