Skat klapjager medarbejderfryns

I fremtiden skal danske virksomheder føre et minutiøst regnskab over alle goder, medarbejderne får

Slettet Bruger,

31/10/2009

I fremtiden skal danske virksomheder føre et minutiøst regnskab over alle goder, medarbejderne får. 25 millioner i kassen forventer skatteministeren, mens erhvervsorganisationer og fagforeninger advarer imod tiltaget.

Hvor det i dag er op til arbejdstageren at indberette hovedparten af de arbejdsgiverbetale goder som vacciner, fitness eller brug af brobizz, vil det fremover være arbejdsgiveren, der står med ansvaret, skriver epn.dk. I dag skal arbejdsgiveren kun indberette "fryns" i størrelsen fri bil, helårsbolig eller personalelån, men i fremtiden skal alle goder, der overstiger en bagatelgrænse på 5.500 kroner indberettes fra arbejdsgiveren. Et tiltag, som skatteminister Kristian Jensen regner med vil indbringe 25 millioner kroner til statskassen.

Hos en af de faglige organisationer, hvis medlemmer ofte nyder gavn af frynsegoderne, er der ikke glæde over det nye forslag.

"Forslaget sår tvivl om beskatning af en lang række goder, og vi skal som et minimum have en positivliste over, hvilke goder der nu skal beskattes. I tvivlspørgsmål bør ansatte sige nej tak og i stedet kræve mere i løn. Dermed vil regeringens udspil kun øge lønpresset," siger Jan Helmer, formand for DJØF Privat, til epn.dk.

Også erhvervsorganisationer Dansk Erhverv og DI advarer om konsekvenserne af den nye indberetningspligt.

"Dette vil blive så dyrt for virksomhederne, at udgifterne langt vil overstige de 25 mio. kr., som ministeren venter at få ind," siger DI-direktør Tine Roed til epn.dk.

[email protected]

Kilde: