SKAT hjælper fagbevægelsen mod social dumping vha politihunde

Vidste du godt at SKAT har en "indsats mod social dumping" som jagter udlændinge der arbejder i Danmark, blandt andet ved hjælp af politiet og poli...

Byggemand Bob,

17/12/2011

Vidste du godt at SKAT har en "indsats mod social dumping" som jagter udlændinge der arbejder i Danmark, blandt andet ved hjælp af politiet og politihunde?

Ifølge P3 nyheder i dag (17.12.2011) kl. 12 besøger SKAT i disse dage en række virksomheder, blandt andet byggepladser, og oplever nogle gange at personer "tager flugten" for at undgå at tale med SKAT's folk. Det har så gjort at SKAT har allieret sig med politiet - for de har ikke selv beføjelser til at lave eftersætninger, men det har politiet, og selv om udlændingene måske løber "lige så hurtigt som Wilson Kipketer" så er politihunden alligevel hurtigere, lyder det stolt fra SKAT's medarbejder.

Men skal SKAT overhovedet blande sig i om der foregår "social dumping" eller ej? 

Snyder man med skatten og afgifterne, nuvel - så er det SKAT's sag - men sociale spørgsmål er vidst ikke lige deres kompentenceområde... eller hvad?

Der har tidligere været spekulationer om hvor vidt f.eks. 3F og SKAT udvekslede informationer... dette må vidst ses som en bekræftelse heraf. Men er det lovligt?

Og er det bedre end at HTS' "forglemmelser" bliver vendt med diverse ministre?

Fandt også lige denne her:

http://avisen.dk/saadan-skal-ulovlige-oestarbejdere-bremses_155841.aspx

og den her:

http://www.3f.dk/BJMF/Nyheder/Millioner+til+stop+af+social+dumping.aspx

Kilde: