Skal fremtidens faderrolle udspille sig bag forhænget i sædbanken?

S og SF vil genindføre offentlig hjælp til kunstig befrugtning

Dan Maibøll,

13/09/2011

S og SF vil genindføre offentlig hjælp til kunstig befrugtning. Ifølge S og SF er det tilsyneladende enhver kvindes ret at blive mor. Men de taler dog intet om far eller børnene i den sammenhæng. En kvindes ret til at blive mor står åbenbart over ethvert hensyn til manden og til barnets tarv.

Enlige og lesbiske kvinder skal, hvis de ønsker det, kunne blive kunstigt insemineret på det offentliges regning, men hvad med den enlige og homoseksuelle mand? Tjah, han kan da bare få lov at opfylde sin del af faderrollen og borgerpligt til et pornoblad nede i sædbanken. Det er det S og SF vil tilbyde af muligheder til fremtidens mand. Hans ret til et liv med et barn og et barns ret til et liv med en far er ikke væsentligt prioriteret. Kun mor betyder noget og derfor kun mor der skal have al den hjælp, opmærksomhed og vejledning hun har brug for fra det offentlige.

Er det efterhånden kun kvinderne der har ret til at bestemme samfundets udvikling? Mænd skal bare holde sin mund og vise kvinder hensyn? Er det det fremtidens familiepolitik handler om? Hans behov og rettigheder som far og som mand bliver langsomt tilsidesat og til sidst ender han ydmyget og uværdigt som en lille mand der kan få lov at stå og aflevere sin faderrolle bag forhænget i sædbanken. Er det det fremtidens samfund vil tilbyde ham? En man bare kan malke for sæd efter kvindernes behov og velbehag?

Hvad skal vi mænd dog så gøre når det alligevel ikke hjælper at afvise kvinder som kærestepotentiale? Hun får en statsgaranteret ret til mandens sæd, uanset hvor mange afvisninger hun har fået på diverse dates og datingsites. Afvisninger fordi mændene af flere helt naturlige årsager ikke har fundet hende hverken kæreste eller moderegnet.  På den måde blander det offentlige sig i den fine balance der hersker i selektionen mellem kønnene når det rette kærestepotentiale skal udvælges – og det skader i den grad fremtidens børn og tiltrækningskraft mellem kønnene.

Igen må vi bare konstatere at mændene bliver taget for givet og ikke regnet for ligeså værdige som kvinder. Hans behov og meninger om hvad det vil sige at stifte familie og få børn samt hvad der gør en kvinde en god kæreste og mor for fremtidens børn og familie, er åbenbart ikke væsentlige. Han skal bare holde sin mund og ukritisk levere sin sæd. Tilmed kan han så over sin skattepligt betale for at alle de kvinder som han tidligere har afvist, alligevel bliver gjort til mor på hans bekostning. Tak for ingenting. Tak for ikke at regne mandens køn og hans betydning for familien, for børnene og for samfundet for ligeså værdig og legitim. Han har åbenbart intet at skulle have sagt i det at skabe kærlighed, stifte familie og få børn.

Kunstig befrugtning er og bliver en privat sag og må derfor afholdes for egen regning af enlige og lesbiske kvinder. For den slags forskelsbehandling mellem kønnene hvor det bare er ærgerligt at være født mand, hører simpelthen ikke et værdigt samfund hjemme.

Kilde: