Simon Emil: Ikke statens opgave at beskytte terrortruede

Dansk Folkeparti foreslår, at der oprettes en millionpulje, der skal hjælpe med til at dække udgifterne, når en person eller virksomhed udpeges so...

Eva Gregersen,

04/01/2011

Dansk Folkeparti foreslår, at der oprettes en millionpulje, der skal hjælpe med til at dække udgifterne, når en person eller virksomhed udpeges som terrormål. Forslaget får støtte fra Venstre og Socialdemokraterne, men møder modstand fra LA, K og R.

Jyllands-Posten har betalt 40 mio. kr. for at sikre sig mod terror og siger nej tak til statsstøtte:

Administrerende direktør Lars Munch er glad for, at politikerne bekymrer sig om virksomheden. "Men min grundholdning er, at vi som udgivere står til ansvar for vore egne handlinger."

Respekt for den grundholdning - og jeg håber og tror, at private donorer er villige til at træde til for at hjælpe JP om nødvendigt - men hvad er det principielle rationale hos LA, R og K for, at det ikke skal være en samfundsopgave at beskytte folk, der er i overhængende fare for at blive myrdet?

Er der nogen, der ved, hvem fra de pågældende partier, der har udtalt sig, og hvilken begrundelse de har givet?

Opdatering:

Åh nej ...

Simon Emil Ammitzbøl: "Jeg mener ikke, at det er statens opgave. Det offentlige betaler heller ikke, når en bank vil sætte en alarm op for at forhindre røveri." http://jp.dk/indland/krimi/article2292110.ece

Say it ain't so, Simon E mil!

Jeg lægger ud med indvendingerne:

Siger han, at det var forudsigeligt, at tegningerne medførte terror? At man må indstille sig på at veje sine ytringer efter risikoen for at blive slået ihjel og kun udtale sig, såfremt man har råd til at sørge for egne 24-7 sikkerhedsforanstaltninger?