Sexarbejder: Prostitutionsdebat er dobbeltmoralsk, sexarbejdere skal have lige rettigheder

Sexarbejdere skal have rettigheder som alle andre på arbejdsmarkedet, mener talskvinde for sexarbejdernes interesseorganisation, Susanne Møller, d...

Torben Mark Pedersen,

02/02/2013

Sexarbejdere skal have rettigheder som alle andre på arbejdsmarkedet, mener talskvinde for sexarbejdernes interesseorganisation, Susanne Møller, der finder debatten omkring hendes erhverv skinger, grov og dobbeltmoralsk.

»Vi støtter naturligvis forslaget om rettigheder til sexarbejdere. Det er jo det, vi altid har ønsket. Arbejdsmarkedslovgivningen skal også gælde for sexarbejdere, så vi eksempelvis ikke har dårlige forhold på mange bordeller«.

»De kommer jo, fordi bordellerne er ulovlige. Man kan jo ikke stille krav til noget, der officielt ikke eksisterer eller er anerkendt. Jeg synes, at retorikken fra kriminaliseringstilhængerne er meget skinger og dobbeltmoralsk«, siger Susanne Møller.

Diskussionen kommer, efter at den konservative arbejdsmarkedsordfører Mai Henriksen har foreslået, at det skal være fuldt lovligt at arbejde som prostitueret.

Et forslag de radikales Marlene Borst anser som »helt langt ude«. »Det er på det nærmeste som at sige, at pusherne skal være i fagforening«, siger hun.

Så meget for de Radikales tolerance og mangfoldighed :-)