Serbien nægter at give slip på Kosovo

Ikke mange i Vesteuropa forstår hvilket tyveri der i virkeligheden ligger bag denne nyhedshistorie fra dagens Berlinger

Ikke angivet Ikke angivet,

23/07/2010

Ikke mange i Vesteuropa forstår hvilket tyveri der i virkeligheden ligger bag denne nyhedshistorie fra dagens Berlinger. Og selvfølgelig nægter Serbien, at give slip på det i dag muslimsk dominerede område Kosovo; tidligere kendt som Solsortesletten. Alt andet ville være mærkeligt.

Det der her kræves af serberne svarer til, at FN pålagde Danmark at give slip på Fyn der herefter blev indlemmet i den islamiske Umma. Det ville den danske befolkning selvfølgelig aldrig gå med til.

Hvis man vil forstå hvad der ligger bag Serbiens modstand, skal man 600 år tilbage i tiden. Tilbage til Slaget på Solsortesletten i 1389, hvor Serberne kæmpede mod indtrængende osmannere. Den gang stod de muslimske hære langt oppe på Balkan. Den osmanniske ekspansion var i fuld gang.

Vi kender alle rædselsberetningen om det tidligere Jugoslaviens endeligt og borgerkrigen i 90'erne. Den historie er formentlig ækvivalent med den historie der venter på at blive skrevet for resten af Europa. Lad os se hvad der sker når Malmö, Manchester og Marseilles kræver sin selvstændighed inden for en ikke så uoverskuelig fremtid.

Men tilbage til dagens artikel:

[...]
"- Serbien vil selvfølgelig aldrig anerkende løsrivelsen. Den etnisk motiverede løsrivelse er ikke i overensstemmelse med FN's principper, sagde Boris Tadic"
[...]
"- Serbien vil kæmpe for sin politiske retfærdighed under dette efterårs generalforsamling i FN. En ny resolution skal kræve, at dette historiske problem skal løses gennem forhandlinger, sagde Boris Tadic."
[...]