Send alle politikkere til Nørreport Station kl 2 om natten.

Det er mange år siden jeg forlod Jomfruburet på Strøget enten for at nå det sidste tog eller det første morgentog hjem til Nordsjælland, hvilket ve...

Ikke angivet Ikke angivet,

25/11/2014

Det er mange år siden jeg forlod Jomfruburet på Strøget enten for at nå det sidste tog eller det første morgentog hjem til Nordsjælland, hvilket ved morgentoget indvolverede friskbagt morgenbrød ud af bagdøren i bageriet på Istedgade.

Efter mange år ude af landet er jeg tilbage i Nordsjælland, i en mere afdæmpet form hvor jeg sjældent er i København efter kl 22.

Men grundet et forsinket fly i kombination med manglende tog efter kl 00:20 (eller deromkring) fandt jeg mig selv på Nørreport Station kl 02 for et par dage siden, tog Metroen og tænkte - i et naivt romantisk øjeblik - at jeg ville finde natbussen og dermed romantisere gamle dage hvor man kunne le og flirte hele vejen hjem.

Jeg blev hurtigt klogere allerede på rulletrappen op af stationen.

Hurtigt blev jeg udset som potentiel bidrager af smøger, kontanter og hvad ved jeg, fra "ikke Dansk talende" østeuropætisk udseende skræmmende mænd, og det blev ikke bedre efter jeg nåede op til overfladen af stationen.

Jeg er overbevist om at min påklædning i jakkesæt med hvis skjorte ikke gjorde tingene bedre og måske min civile normale påklædning i slidte jeans og læderjakke ville have hjulpet min selvtillid, men jeg kan garantere dette var provokerende og skræmmende ikke kun for mig men også de andre der havde taget turen i mangel af alternativer. Sandt af sige kunne jeg frygte at det truende adfærd i at tigge smøger og kontanter lige så godt kunne være en kniv for struben.

Jeg skal ikke gøre mig til dommer over de mennesker der tigger måske kunne man have en vis sympati hvis man forstod samenhængen, hvad ved jeg.

Men jeg er rimeligt overbevist om at de speltædende, latte drikkende og selvpromoverende halvstuderende karriere politikkere ikke har en anelse om hvordan de sidste 20 år har ændret Danmark, og skabt utryghed og steder ingen længere kommer, after dark.

Min oplevelse provokerede primærk to tanker.

1. Sikken en forskel et par politi betjente kunne gøre for tryghed, bare det at de er der ville bidrage utroligt meget. Men de har travlt med bødekvoter og bonusser der ikke er belønnet ved synlig forebygning.

2. Jeg er rædselsslagen for mine børn i Københavns natteliv, for selv om de holder sig væk fra Nørreport om natten (hvilket jeg senere har erfaret) er det altid en risiko at de løber ind i disse mennesker på vej hjem.

Det har været et mindre tab at man ikke længere her i Nordsjælland, tager i svømmehal fordi det er for ulækkert da hvisse mennesker demonstrerer imod man ikke kan bade fuldt påklædt ved at afføre i vandet.

Det er et mindre tab at man undgår visse områder fordi man ikke er velkommen.

Men det er et usansynligt stort tab at man ikke længere kan tage til enhver station i København og føle sig tryg, det er forfærdeligt.

Enhver der ikke finder denne tilstand et problem, eller ikke finder det grotesk at se politi resourcer fjernet fra vejen og sat i fartmåler-biler, burde tvinges i en natbus fra Nørreport til Helsingør kl 2 om morgenen, gerne indstigning på Nørreport.

Det trygge Danmark er dødt og det er politikkernes ansvar.

Kilde: