Selvforskyldt fattigdom

Dagens "Fattig Karina" historie stammer fra Ekstra Bladet Nationen! Det drejer sig om den ufaglærte 42-årige Lone Jensen fra Nakskov: Hun har 5 bør...

Jesper Ørsted,

12/12/2012

Dagens "Fattig Karina" historie stammer fra Ekstra Bladet Nationen!

Det drejer sig om den ufaglærte 42-årige Lone Jensen fra Nakskov: Hun har 5 børn i alderen 5-23 år: Thomas på 5, Jonas på 8 og Sofie på 11 som er hjemmeboende samt Heidi på 18, som er blevet bollet tyk i 4. måned og Søren på 23. 

Hun har været på kontanthjælp i 16 år siden hun gik konkurs med at forpagtet landbrug, hvor hun gik på rumpen med en momsgæld på 1,5 mio, så derfor står hun i Ribers. Hun har mistet de fleste af sine ejendele da et lejet hus i Købelev nedbrændte.

Hun har svært ved at få pengene til at slå til, fryseren er gået i stykker. Sidst på måneden er der ikke engang penge til rugbrød. 

Når jeg ser sådan en historie, så siger selvforskyldt fattigdom. Da hun røg på kontanthjælp for 16 år siden havde hun allerede 2 børn. Alligevel fik hun 3 børn til, selvom hun var langtidsledig uden indtægt. Der er det man tager sig til hovedet! Og hvad laver hun på den arbejdsløshedsø? Hvis hun ikke kan få noget at lave dér efter så mange år, så flyt efter arbejdet. Og konen KØBER brød? Hun er langtidsledig og har uanede mængder af tid. Alligevel kan hun ikke finde ud af at bage selv. Og hvorfor har hun ikke benyttet bare nogle af årene på at få sig en uddannelse? 

Hvis jeg var Lollands Kommune ville jeg aktivere hende aldeles omgående. Om det så skulle være med at grave huller i jorden, der skulle fyldes igen, så skulle konen være blevet tvangsaktiveret for adskillige år siden.

Kilde: