Selvfølgelig skal man kunne tage et skånejob

Jeg var i fredag Autismecenter Nord-Bo i Åbybro

Kim Ursin,

12/09/2011

Jeg var i fredag Autismecenter Nord-Bo i Åbybro. Her kom en ting frem, der lamslog hele panelet. En ung pige havde førtidspension efter en lang kamp med kommunen på adskillige år. Nu ville hun rigtig gerne have et skånejob, men det kan hun ikke. Eller rettere sagt efter 6 års kamp med systemet, tør hun ikke risikere at skulle igennem den samme kamp, hvis hun ikke kan klare jobbet.

Ifølge hendes sagsbehandler skal hun frasige sig (en del af) sin pension før hun kan få et flex eller skånejob. Jeg tror de fleste af os i panelet var forbløffet. Og vi var alle enige lige fra Enhedslisten til Dansk Folkeparti om at det må ændres i det kommende Folketing. Det kan simpelthen ikke være rigtigt, at folk der vil bidrage til samfundet skal holdes udenfor. Det er jo helt forrykt.

Når reglerne åbenbart forhindrer at en førtidspensionist arbejder nogle timer om ugen i et skånejob, så må de ændres og det er svært at se hvordan Folketinget kan afvise dette – uanset partifarve. Og det vil heller ikke koste penge for samfundet, så finansieringen behøver man jo heller ikke tænke på. Det er bare en regel, der skal ændres og det kan ikke gå hurtigt nok.  

Kilde: