Se listen med S og SF's løftebrud her - det er en ommer!

Listen over S-SF´s løftebrud bliver længere og længere for hver dag der går - og bortforklaringerne bliver mere og mere absurde

Christian Melgaard,

11/10/2011

Listen over S-SF´s løftebrud bliver længere og længere for hver dag der går - og bortforklaringerne bliver mere og mere absurde. Den mest anvendte og koordinerede forklaring er, at "vi har jo ikke 90 mandater" - som om det forklarer og undskylder alt.

Eller som Mette Frederiksen (let omskrevet) har udtryk det: Der er forskel på at love noget i en valgkamp og så at skulle gennemføre det efterfølgende når der skal findes finansiering.  Læs lige det en par gange.  

Vi har set løftebrud fra politikere før, men omfanget er denne gang historisk, og trodser enhver beskrivelse; Det er lettere at opregne de løfter, som regeringen forventer at opfylde, end dem de allerede er løbet fra. Der er absolut ingen grund til at tvivle på, at der har været tale om en helt bevidst og meget kynisk strategi med det ene sigte at indtage regeringskontorerne for enhver pris.

S og SF har løjet sig gennem valgkampen - så enkelt er det.

De seneste "skud på stammen" er f.eks. at der alligevel ikke gennemføres en maksimal ventetid på landets skadestuer - og forklaringen er, at S-SF har læst statistikkerne forkert!  Andre sundheds løfter der ikke indfries er f.eks.:

- ingen patienter på gangene,

- gratis tandlægecheck til unge og lavindkomstgrupper,

- sundhedscheck til folk der fylder 30, 40 og 50

- flere lægeambulancer i udkasntsområderne

Spørgsmålet er hvor længe SF´s bagland kan holde til løftebruddene og et endnu større spørgsmål er hvor længe Enhedslisten vil blive ved med at lægge navn til.

Det er absurd, men det eneste anstændige ville være at vælte regeringen og udskrive nyyvalg. Det er simpelthen en ommer.