Saxo Bank er til den mest konservative sharia-banking

Fra Snaphanen: Der bliver flere investeringsfonde, der følger islamiske regler

Ikke angivet Ikke angivet,

10/12/2012

Fra Snaphanen:

Der bliver flere investeringsfonde, der følger islamiske regler. Saxo Bank er også med på vognen. Flere og flere muslimske investorer på globalt plan vælger nemlig at sætte deres penge i en forening, der investerer i overensstemmelse med den islamiske sharialovgivning. Og så skal porteføljemanageren altså have selskab af et shariaråd, der kan udstikke linjerne for, hvilke virksomheder, der er haram, og hvilke der er halal, eller lovlige og ulovlige i henhold til islamisk lov.

Den danske investeringsbank Saxo Bank er blandt dem, der har valgt at have islamiske investeringer på produkthylden. Banken lancerede muligheden for at investere i aktier efter islamiske principper for et år siden, og ordningen oplever stigende succes. »Det har været en træg start, men siden hen har interessen været opadgående. Det tager noget tid, før kunderne vinder tillid til, at vores produkt er i overensstemmelse med og respekterer de principper, vi stiller dem i udsigt,« siger Jakob Beck Thomsen, Regional head of Middle East and CEO Saxo Bank (Dubai) Ltd..

Saxo Bank har et analysebureau til at gennemgå listen over sharia-godkendte virksomheder en gang om måneden, og der skal ikke meget til, før en virksomhed ryger ud i kulden. »Der er forskellige fortolkninger af sharia hos de mange lærde, og derfor har vi valgt at bruge den saudiske og bahrainske model, der går for at være den mest konservative På den måde kan vi tilbyde produktet i hele den muslimske verden,« siger Jakob Beck Thomsen. PENGE OG: Islamiske investeringer vinder frem. JP ikkke online)