Saudi Arabien pisker filippinsk voldtægtsoffer 100 gange

En filippinsk kvinde i Saudi Arabien er sat til at blive pisket 100 gange af regeringen for at blive voldtaget

Henrik Gøtke,

10/04/2010

En filippinsk kvinde i Saudi Arabien er sat til at blive pisket 100 gange af regeringen for at blive voldtaget. For at føje yderligere til denne tragedie, er filippineren blevet holdt fængslet siden september 2009. I december 2009 aborterede kvinden – kun kendt som ”Camille” – sit barn. Nu står hun til en middelalderlig forbrydelse, kun fordi hun blev voldtaget.

Historien er forbløffende. Camille (der selvfølgelig ikke er hendes rigtige navn), 35 år, rejste til Saudi Arabien i foråret 2009 for at arbejde som vicevært, for at underholde tre børn i alderen 15, 14 og 5 år. I Saudi Arabien kan al sex udenfor ægteskab – inklusive voldtægt og seksuelle angreb – resultere i fængsling og pisk under deres ekstreme fortolkning af Sharia.

Kvinden, der var fuldt bevidst om dette, valgte ikke at rejse sigtelse, og lykkedes i stedet at arrangere en hjemsendelse til Filippinerne. Alle udenlandske arbejdere, der vender hjem fra Saudi Arabien, kræves at undergå sig en medicinsk undersøgelse. Det var her problemerne begyndte:

”I september måtte kvinden undergå en fysisk undersøgelse, under hvilken det blev opdaget, at hun var gravid. Kvinden har været fængslet siden 11 september i Hafer Al Baten Central Jail for at have haft en ”ulovlig affære”. Grundet de dårlige betingelser i fængslet led hun i december en abort. Efter at have tilbragt tid i hospitalet blev hun ført tilbage til fængsel”.

Saudi fortolkningen af Sharia Lov tillader ikke gravide kvinder at blive pisket. Men da Camille nu ikke længere er gravid, kan hun når som helst piskes af regeringen. Det filippinske udenrigsministerium rapporterer, at dommen vil blive eksekveret i denne måned.

En 13 årig pige står derudover til 90 piskeslag efter at have medbragt en mobiltelefon med kamera i skole.

Kilde: