Samuelsen: Jeg er den mest liberale kandidat i Horsens

Liberal Alliances leder på Christiansborg og spidskandidat ved kommunalvalget i Horsens Kommune, Anders Samuelsen, har ikke meget til over for den ...

Ole Birk Olesen,

11/11/2009

Liberal Alliances leder på Christiansborg og spidskandidat ved kommunalvalget i Horsens Kommune, Anders Samuelsen, har ikke meget til over for den test, som 180Grader.dk har lavet af hans holdninger sammenlignet med andre kandidaters holdninger. Testen viser, at Samuelsen på en række områder trækker mere i retning af højere kommunale udgifter end andre borgerlige kandidater i kommunen. Men - indvender Anders Samuelsen - det er kun, fordi testen, der bygger på kandidaternes svar i politiken.dk's kandidatdatabase, ikke stiller de mest relevante spørgsmål.

"Du kan ikke se af de svar, at jeg samtidig har foreslået besparelser på 80 mio. kr. på administrationen i Horsens. Og jeg foreslår, at vi enten skal have en betydelig bedre folkeskole i Horsens, eller også skal vi spare på folkeskolen - som det er nu, kan vi ikke forsvare det høje udgiftsniveau. Sygefraværet i Horsens for de kommunalt ansatte er på 16,5 dage i snit, og det vil jeg minimum halvere. Jeg har lagt en spareplan frem i Horsens for op imod 200 mio. kr., men det kan ikke ses af den test, du har lavet," siger Anders Samuelsen til 180Grader.dk.

Men kan det ikke ende sådan, at du får lov til at stemme ja til alle dine udgiftskrævende forslag sammen med et flertal i byrådet, men dine spareforslag kommer du til at stå alene med, så de aldrig bliver gennemført? Så er du vel ansvarlig for et større kommunalt forbrug?
"Så kommer jeg ikke til at stemme for højere udgifter. Pengene skal være der, og der skal også være penge til at sætte skatten ned. Det er en del af mit valgprogram, og det er der ikke én anden borgerlig politiker, som har på sit valgprogram i Horsens. Mit mål er, at Horsens skal være en af de billigste skattekommuner i hele landet, inden der er gået fire år."

Anders Samuelsen er slet ikke enig i, at man kan afgøre, hvor liberal en kandidat er på spørgsmål om, hvor mange penge han vil bruge på udvalgte politikområder.

"Hvis kommunen stjæler så mange penge, som den gør, så er det ikke for meget forlangt, at den skal bruge flere penge på integration f.eks. I stedet for at bruge pengene på administration, så skal den da bruge pengene på at få folk i arbejde. Tag også lektiehjælpen. I Horsens bruger man 63.000 kr. pr. elev - det er 30 procent mere end i Skanderborg - og hvis man ikke for de penge kan få råd til lektiehjælp, så er det bare for dårligt. Så bruger man pengene forkert. Så har du også svaret, at der ikke skal bruges flere penge på anbragte børn, men en god, liberal tankegang er da, at man skal tage sig ordentligt af de børn, der er mest pressede, i stedet for at lade dem sejle deres egen sø."

Sejler de da deres egen sø i Horsens?
"Ja, det gør de, og derfor skal der helt oplagt bruges flere penge på det område. Ellers genererer vi kun yderligere sociale problemer og sociale udgifter, hvis vi ikke får taget fat helt fra starten af her," siger Anders Samuelsen.

Kilde: