Samlet står vi stærkest

Anders Samuelsens udtalelser har rystet mig

Ikke angivet Ikke angivet,

25/06/2015

Anders Samuelsens udtalelser har rystet mig. Der er end ikke blevet dannet en blå regering, inden manden truer med at trække tæppet væk, hvis han ikke får indrømmelser på topskatten.

En lempelse på topskatten er med det valgresultat bare ikke realiserbart. DF og V vil sænke i bunden og RV og K er vel de eneste partier man kan få om bord med en sænkelse af topskatten. Men i stedet for at fokusere på mere realistiske mærkesager som var spiselige for V og DF, så fokuserer Samuelsen på det der ikke kan realiseres.

For det er kun de færreste der tror at skatten kan sænkes både i bunden og i toppen i denne valgperiode. "Julegaveklubben" på venstrefløjen nærmest overbød sig selv i forhold til 2011, med især Alternativet som dem der ryster pengetræet.

Blå blok var presset hele valgkampen igennem, hvor især negative kampagner mod Løkke var hovedtemaet garneret med rød propaganda hvad der ville ske, hvis Løkke fik magten. Intet mindre end velfærdsstatens afvikling. DFs 0,8% vækst inden for den offentlige sektor kom i den sidste del af valgkampen. Det kan meget vel havde haft betydning for de tvivlers stemmer som ønsker stadig offentlig vækst og dermed givet det 90 mandat der betyder et flertal for blå blok.

LA fik et fremragende valg og tillykke med det. Partiet har med dette resultat vist at de er mere end en døgnflue i dansk politik. De har konsolideret der position og må anses som et parti man skal regne med i fremtiden. Selvfølgelig skal en kommende blå regering også tage hensyn til LAs mærkesager, men Samuelsen må altså tage den ja-hat på, frem for at begynde at true en regering, der end ikke er dannet.

For samlet står vi stærkest. Der kommer nu engang mest blå politik igennem Folketinget, når en borgerlig regering styrer landet. for hvad har LA lige tænkt sig at få gennemført med S, RV, Å og SF som parlamentariske sammenarbejdspartnere. For alle 4 partier har man brug for, for at gennemføre en anden eventuel politik, da EL nok ikke kan fås til at lægge stemmer til skattelettelser  i toppen, selv hvis Samuelsen skulle pege på Frederiksen.

Desuden vil DF selvfølgelig ikke se til, hvis LA smadrede blå bloks valgsejr. Med en splittet blå blok ville DF selvfølgelig sælge deres mandater til højestbydende. Her vil S, SF og DF kunne mønstre 91 mandater tilsammen. SF har tidligere vist at de er til salg billigt, sålænge man kna få en tur i en ministerbil til gengæld. DFs mandater er altså politisk mere værd end LAs.

Det eneste Samuelsen får ud af sådanne udtalelser er at han trækker en kile gennem blå bloks sammenarbejde. Han udtaler rød bloks "eksperters" vådenste drømme, som har udtalt at Løkkes regeringsperiode bliver kortvarig og med det skaber han tvivl hos de tvivlende vælgere.

LA har så mange andre gode mærkesager, som under en kommende Løkke regering kan realiseres. Selvfølgelig bør partiet ikke opgive sin skattepolitik, men der er ingen grund til at brænde fundamentet ned og dermed overlade regeringsmagten til rød blok, hvis skattepolitik er endnu mindre spiselig for LA egne vælgere.

Samlet står vi stærkest og samlet får vi mest mulig blå politik.

Kilde: