Salt i maden trues af regulering, restauranter og madproducenter under pres

Salt i maden er blevet et politisk issue i New York City

_slettet_bruger_99 Ikke angivet,

16/01/2010

Salt i maden er blevet et politisk issue i New York City. Byens administration vil presse restauranter og madproducenter til at nedbringe saltforbruget med 25% over de næste 5 år for at undgå forhøjet blodtryk og forebygge hjerteanfald.

I Skandinavien advarer forskere fra svenske Sahlgrenska akademin og Sahlgrenska Universitetssjukhuset om at unge mænds saltindtag er alarmerende. En 20-årig svensk mand bruger mere end 12 gram salt om dagen, mens indtaget burde være det halve. Samme tendens ses hos danskere.

Den snigende regulering af salt sker ikke uden kritik. I en blog på New York Times udtaler kogebogs-forfatter Mimi Sheraton, "Der er ingen hårde og faste beviser for at salt er skadeligt for alle; nogle kroppe har brug for mere end andre og alle har brug for noget."

Mimi Sheraton ser en risiko for at smør, fedt, foie gras, bacon, tunge cremer, salted kaviar og ansjoser, og hun spørger ironosk, "What Next? Bacon?"

Kilde: