Sådan overkommer du dit arbejde

We Digitize,

12/12/2019

Før kunne vi gå på arbejde så snart vi nærmede os nogle grå hår, men i dag er pensionsalderen stigende og det er nu derfor blevet mere normalt at uddanne sig flere gange, da det samme job kan blive lettere trivielt på det 30. år. Der er dog det gældende uddannelsesloft, som begrænser muligheden for at omuddanne sig, men også en begrænset mængde SU-klip, der gør at mange ej heller har råd til dette. Hvad skal du så gøre for at hver dag på arbejdet ikke bliver et sejt træk og lader dig stå op og gå i seng med dårligt humør? Læs med herunder og få 4 gode tips dertil.


Dan gode relationer på jobbet

Det vigtigste for at trives på en arbejdsplads er det sociale liv. Går du en hel dag uden at snakke med nogle bliver du ikke aktiveret, men isoleret og tiltagende tilbagetrukken. Måske du snakker med en masse på dit job, men at det udelukkende er fagligt? Så inviter din sidemand med på en fyraftensøl og lær ham eller hende at kende personligt. På den måde, skaber du rum til at I kan snakke andet end arbejde, og formentligt vil dette trække på dine smilebånd og give dig et afbræk fra den daglige arbejdsgang.


Find en måde at koble af på

Ligesom med alt andet, som der bruges mange timer på, mange dage i træk, så kræver det at du kan koble af. Hvis du dagligt arbejder de typiske otte timer og også tager noget af arbejdet med hjem, så får du aldrig fri og derved bliver du hurtigere kørt træt i det. Når du kommer hjem, eller hvis du tager dig fem minutters pause på jobbet, så spil f.eks. poker. Det er et spil, hvor du skal koncentrere dig, så du tvinges til at tænke på andet end arbejde. På det danske pokersite kan du lære, hvordan du bliver god til poker og kan udvikle dig her. Du kan også vinde penge og derved tjene på noget ekstra sjovt, så spil poker hos Danske Spil og giv jobbet en tænkepause. Du kan også begynde at deltage i foreningsliv i fritiden, som vi give dig udfordringer og nye arbejdsopgaver i hverdagen.


Bliv forflyttet til ny afdeling

Hvis du har været i den samme afdeling i tyve år, så trænger du til forandring. Du kan derfor gå til din leder og søge om forflytning. Herigennem kan du udvikle dig fagligt med nye arbejdsopgaver og udfordringer. Da du er velkendt i virksomheden i forvejen, vil du kunne få en god anbefaling med. På denne måde undgår du at forlade en arbejdsplads, som du er glad for, men opnår stadig forandring.


Start din egen virksomhed

Er du kørt helt død i det og de tre ovenstående tips ikke fungerer for dig, så kan du overveje at prøve kræfter med din egen virksomhed. Her behøver du hverken ny uddannelse eller andre mennesker til en start. Du kan prøve kræfter af med det og eventuelt gøre det sideløbende med dit gamle arbejde ved at gå på deltid. På den måde får du en udslusningsperiode, hvor du kan se virksomheden potentiale an.

Kilde: